Ето тези есенни цветя може да засеете в градината сега!

Ти лайф за Лекува

Тези цветя не цъфтят през есента. Но, ако засеете техните луковици сега, ще се радвате на прекрасни цветове напролет

Сред есенните луковици с най-пищни багри безспорно е щернбергията. Цветовете й са предимно в жълтата гама. Може да се отглежда както в градината, така и в по-дълбоки контейнери. От една луковица при добри грижи се отварят до 20 цвята. Вирее само на слънце, почвата трябва да е рохкава и добре дренирана.

Късният декоративен лук запазва липсата на претенции на останалите сортове от семейството. Изисква единствено внимателен подбор на добре осветено място, рохкава и плодородна почва и добър дренаж. Има както с ниски цветоноси, така и високи почти метър. При някои хибриди топчестият цвят е с диаметър 25 см.

Торфената лилия лириопе също цъфти през есента. Тя е най-пренебрегвана, а разтваря прекрасните си пъпки от края на август до средата на октомври. Причината е в нейната неустойчивост на студ, издържа до минус 15 градуса. Но пък може да се засади и в саксия, луковиците да се извадят от градината преди зимата или просто да се защитят със сухи листа или мулч. Другото условие е при нашия умерен климат сенколюбивото растение да се засади на слънце. Усилието си струва, за да се радвате на високия до 70 см цвят.

Крокосмията доскоро беше рядко растение, но вече се предлагат луковици. Ярките й жълто-оранжеви цветове са събранина гъста китка на върха на високото стъбло. Разтварят се в началото на есента. Преди зимата коренището се изкопава и се съхранява на проветриво място. Полива се умерено и няма нужда от подхранване в градина, а само при отглеждане в саксия.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар