Това са най-странните завещания на света, поне досега

Най-дългото завещание съставя един от бащите основатели на Съединените щати – Томас Джеферсън


Указанията относно имуществото са смесени с разсъждения за историята на Америка. Според завещанието наследниците на Джферсън получават своите долове само при условие че освободят всичките си роби.

Най-обидното. Един средновековен фермер оставя 100 ливри на жена си. Но заповядва, ако тя се омъжи отново, да й се добавят още 100 ливри с мотива, че нещастникът, който я вземе за жена, ще има нужда от тези пари .Уви, по онова време разводите са забранени.

Най-исторически полезното завещание оставя Уилям Шекспир. Той се оказва доста дребнав и се разпорежда относно имуществото си, започвайки с мебелите и завършвайки с обувките си. Завещанието му е едва ли не единственият неоспорим документ, доказващ самото съществуване на Шекспир.

Най-кратното завещание пише банкер от Лондон. То съдържа само три думи: „Напълно съм разорен“.

Най-неприличнот завещание в историята е дело на обущар от Марсилия. От 123 думи
в нега 94 е невъзможно да се произнесат дори в относително прилично общество.

Най-сложното тълнуване завещание е съставено от лаборанта на знаменития физик Ниле Бор. В него има множество специализирани термини и заплетени фразеологически обрати. За разшифроването му се налага да бъдат призовани експерти лингвисти.

Най-голямата лична сума,завещавана някога от един човек, е сумата, която оставя Хенри Форд. Тя трябва да бъде разпределена сред 4175 учебни заведения и благотворителни организации.

Най-тайното завещание оставя милиардерът Мишел Ротшилд. В него, в частност, се казва: „…категорично и еднозначно забранявам всякакъв опис на моето наследство, всякаква съдебна намеса и обнародване на състоянието ми…“. Така че реалните размери на богатството на Ротшилд и досега не са известни.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар