Омъжих се за мамино синче! Как да го променя?

Всичко му е идеално -влюбен, грижовен, нежен, успешен в кариерата си, хубав


Само да не беше“ мамино детенце“, щяхте да се похвалите, че имате мъжа – мечта за всяка жена. Вие си го обичате и такъв, но се чудите как да се справите с онези лоши неща, на които го е свикнала майка му.

Какви ли? Ами например той очаква всяка вечер да му подредите бельото, чорапите и изгладените дрехи, които ще облече на следващата сутрин. Преди това трябва да сте сготвили домашна храна и да сте сер-вили красиво масата. А още преди това вие трябва да сте уредили всичко за пътуването, предстоящо през уикенда.

Не е толкова страшно, по-скоро е дразнещо. Вие с удоволствие се грижите за него, но не ви харесва той да смята това за напълно естествено. Както слънцето ще изгрее от изток, така и тоалетът му ще го чака приготвен на сутринта. Както цял живот е правила майка му, така трябва да продължава и любимата му. Само това стига, за да ви е черна свекървата.

Но няма никаква полза да й се ядосвате наум или да й натяквате какво е направила от сина си. Тя надали ще ви разбере – той целият си е идеален според нея. Най-много да се скарате и да чуете, че вие не уважавате и не обгрижвате достатъчно безценния й син.
Преди да сте анализирали казуса, няма смисъл и с него да говорите. Сигурно вече е минал 25-30, навиците му са вкоренени и е нужна добре обмислена стратегия, за да ги промените.

За да не изпуснете този иначе идеален мъж, първо вникнете в мислите и чувствата му. Има два вида мамини детенца: едните смятат, че жената им е длъжна, вторите карат по-скоро по инерцията от родителския дом. Правилната стратегия е в пряка зависимост от вида на вашия любим.

С мъж, който е убеден, че домакинската работа е само за жени, наистина имате проблем. Това му кредо впрочем го прави доста неидеален, защото показва мъжки шовинизъм и тесногърдие, които за 21. век са даже малко странни. Помислете дали в своята влюбеност не сте пропуснали някои тревожни признаци. Например, че е егоист, на когото не му пука колко уморени се връщате от работа, а чака да се заемете с тенджерите. Или че пита „Не си ли ми изгладила риза“ с такъв високомерен тон, сякаш за него е унижение сам да си я изглади.

Добре е да поставите въпроса на масата и да договорите кои какви задължения има в съвместния ви живот. Може готвенето, гладенето и т.н. пак да останат за вас. Но и на него ще се падне нещо от домакинската работа.

Ако откаже, дайте си сметка толкова ли го обичате, че да издържате. Вие не сте му майката, която безпощадно към себе си се е гърбила да обслужва маминото си детенце, пише „Всичко за семейството“. Във връзката си вие сте равностойни партньори, уважавате се и щом двамата ходите на работа, си делите и под тежестта на битовите всички грижи за семейството, Когато е необходимо, се заменяте. Не е срамно той не само своята риза да изглади, ами и вашата блуза.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар