Замразените домати са за предпочитане от консервираните!

Винаги е удобно да имаш замразени зеленчуци в хладилника

Вярно, че фризерите в магазина пращят от тази стока, но домашната продукция е по-вкусна и излиза по-евтино.

Вместо да консервирате зеленчуци в буркани, може да приготвите зимнина във фризера. При правилна предварителна обработка те запазват полезните си качества и по-голяма част от витамините си.

В повечето случаи подготовката на зеленчуците се свежда до щателното измиване под течаща вода, изсушаване върху кърпа и подреждане в пакети. После ги намествате в камерата на хладилника или във фризера.

Важно е да изберете добре узрели, но не и презрели зеленчуци, да ги почистите от дръжките, семената, а понякога и да ги обелите.

Освен в обикновени найлонови пликчета може да замразявате в кутии с капак, в пликчета с пластмасов цип или залепваща ивица за по-сигурно херметизиране. Може и да ги вакуумирате, ако имате уред.

Във фризера се запазват и воднисти зеленчуци – домати, тиквички, дори краставици, ако добре ги подготвите предварително.

Подберете добре узрели и месести домати, залейте ги с гореща вода и ги обелете. Нарежете ги на шайби и ги подредете в тавичка. Сложете ги в камерата и след като замръзнат, ги подредете в пликчета и приберете във фризера. За готвене е най-добре да ги използвате неразмразени, като направо ги изсипете в горещата вода, мазнина или сос.

Свежите подправки може да приготвите на сос от типа на поетото и да го замразите във формички за лед. Листата от босилек може да смелете заедно с малко чесън и зехтин.

След като замразите соса във формички за лед, подредете кубчетата в плик и ги сложете във фризера.

Изберете свежи тиквички и ги нарежете на шайби или на кубчета. Посолете ги, оставете да престоят 15 минути и добре подсушете с кухненска хартия. Разделете ги на порции за по едно готвене. Подредете ги в тава и ги замразете. После ги прехвърлете в пликчета и ги приберете във фризера. За супи и готвене ги ползвайте без предварително размразяване.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар