Най-важното за грижа за косата на плажа и през отпуската

Най-после идва дългоочавканата отпуска


Но косата ви не се радва особено на тази перспектива: агресивни ултравиолетови лъчи, солена вода, горещ пясък. Всичко това изсушава косъма, разрушава структурата му. Ще трябва да му помогнете да преживее почивката. А помощта трябва да започне още преди да тръгнете за морето.

Подготовка

Тя включва заздравяване и овлажняване на косата, зареждането й с енергия, за да се справи с предизвикателствата. Идете на фризьор, освежете край-четата, най-добре подкъсете прическата си. Колкото е по-дълга, толкова повече ще се изтощи. Корените и без това ще трябва да работят двойно, няма да успеят да я изхранят. Така ще облекчите и живота си по време на почивката – далеч по-лесно се поддържа къса коса.

Направете си курс от домашни маски. Ако косата ви е суха и пада повече от нормалното, витамините са най-подходящи. Смесете 2 с.л. сметана, по 4-5 капки вит. А и Е, 1 ч.л. зехтин и 1 ч.л. отвара от лайка. В трийте сместа в корените и я разнесете по дължината на косата. Завийте с найлон и после с кърпа. След 30 мин. измийте с обичайния си шампоан. Ако косата ви е мазна, заменете зехтина с портокалово масло, а сметаната -с кисело мляко. Много добре хидратира и сокът от алое. Ако имате в домашната си градина, втривайте вечер в корените на косата сок, а сутрин изплаквайте.

В никакъв случай поне седмица (най-добре две) преди почивката не боядисвайте косата. Колкото и да е качествена боята, тя изсушава силно косъма.

През отпуската

Дайте възможност на косата си също да отдъхне. В буквалния смисъл. Откажете се от използването на стилизиращи продукти, не я тероризирайте с маша или други горещи уреди. Сешоарът не ви е нужен в топлото време, а само допълнително ще уврежда косата. Но я сушете не на слънце и не с агресивно търкане с кърпа. Дългото ресане също не се препоръчва. То прави пресушената коса чуплива и я изтощава допълнително.

Затова пък използва предпазни средства. Има слънцезащитни лосиони не само тяло, а и за коса. Овлажнява масла също ще са полезни и предпазят косата. Маски време на почивката едва ли правите, но не е проблем втриете малко масло преди плажа. Най-подходящи са от кокос и бадем.

Разбира се, не забравя шапката, когато тръгнете към плажа. А след това задължително измийте косата от пясъка и солта. Може да не използвате всеки ден шампоан, но балсама не си го спестявайте. Той хидратира и подхранва.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар