Кое е най-важното, което трябва да знаете при избора на малка печка?

Свободно стоящата малка готварска печка или мини фурна е идеално решение за жилище, в което няма просторна кухня или бокс


Тя е много подходяща и за вилата – лека е, без проблем се мести и транспортира. Удобна е, ако не готвите в големи количества. Може да я ползвате и като помощен вариант успоредно с голямата фурна, щом приготвяте храна всекидневно за повече хора. Затова почти всички производители на готварски печки пускат и мини варианти.

Не бъркайте мини фурната с микровълновата. Тя работи със стандартни тръбни електронагвателни елементи или с инфрачервени. Има всички характеристики на голямата печка с котлони и на фурната за вграждане. Може да я ползвате за класическо печене, като тостер или грил, за размразяване.

Малките фурни се различават по обема и функционалността си. Някои модели са с конвекция и благодарение на циркулиращия горещ въздух, задвижван

Най-важните правила на избора

• Моделите на известни марки обикновено са с гаранционен срок и добро сервизно обслужване.

• Непременно се убедете в устойчивостта на мини печката, която искате да купите.

• Проверете дали скарата и тавата се закрепват здраво във фурната.

• Обърнете внимание на дължината на шнура – тя трябва да е достатъчна, за да включите уреда в контакта без удължител.

Повечето малки печки имат грил функция, някои са с вграден въртящ се грил за изпичане на цяло пиле. По-важното при избора на модел обаче е да вземете печка с плавен терморегулатор и таймер, за да ви е по-удобно готвенето.

Обемът варира от 8,5 до 40 литра. Малогабаритните до 12,5 л са подходящи за печене на малки порции и за приготвяне на горещи сандвичи. За пълноценно готвене ще ви е необходим среден и голям обем – 21,28 или 40 л.

С нарастването на обема растат и габаритите на уреда, така че си направете предварително сметка къде ще го поставите. Обърнете внимание на ширината на корпуса. Стандартните модели са широки 60 см, но има и печки с ширина 45, 75, 90 и дори 120 см.

Мощността зависи от големината и функционалните възможности. Тя варира от 650 до 2200 вата. Колкото е по-голяма, толкова по-бързо ще готвите, но ще платите повече за помощен уред, пък и ще харчите повече ток. Най-добре е се спрете на модел с мощност 1000-1500 вата.

Малките готварски печки се произвеждат с един или с два нагревателни елемента. Вторият вариант дава на уреда по-големи функционални възможности и повече режими на работа. Ако се спрете на модел с един нагревателен елемент, нека да е с вграден вентилатор за конвенционно печене. При два нагревателни елемента функцията конвекция няма особено значение и може да си я спестите. Някои конвенционни печки поддържат едновременно два температурни режима, което дава възможност за едновременно готвене на две ястия.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Recent Posts

Добавете коментар