Къде изчезна доброто дете?

И какво стана изведнъж? Вашето гальовно дете е намръщен тийнейджър, който затваря вратата на стаята си пред носа ви

Father making teenage son do housework


Той съска, когато искате да го хванете за ръка на улицата, дразни се, когато го питате как е минал денят му

Това е един от най-трудните моменти за родителите – тяхното мило, сладко мече вече го няма и на негово място им се зъби някакъв НЛО.

Всички са минали през това, и вие ще минете. Очаквайте през пубертета вашият син или дъщеря да спре да идва с вас на гости, да губи апетит, когато слагате трапеза за цялото семейство, да прекарва много повече време с приятелите си, отколкото с вас. Ще ви се иска да говорите с тийна, да му четете конско колко е важно семейството да е задружно, да го манипулирате, може би дори няколко пъти ще се разплачете.

Но така нищо няма да постигнете, освен може би още по-голямо отчуждение. Защото в момента детето ви изучава пътищата към своята независимост -физическа и психическа. И е напълно нормално, че се отдалечава от вас. Важно е да имате реалистична представа за тези процеси и да запазите спокойствие.

Някои родители се обиждат от отчуждението и спират да показват любовта си към тийна. В никакъв случай не го правете. Той продължава да има нужда от любов и винаги ще има. Незряло е да му се сърдите, че минава през различни периоди, докато търси своята идентичност.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар