Съвети за модерните баба и дядо: Не се престаравайте!

Времената са други, затова и бабите и дядовците трябва да се нагодят към промените. Които, в повечето случаи са добри за тях


Ето няколко съвета, които ще ви превърнат бързо в модерни баба и дядо.

Лепенка на устата. Никой не се съмнява, че има за какво да критикувате дъщерята и зетя, сина и снахата. Но не се изпускайте пред внучето дори с уж безобидни реплики като “ Майка ти не те ли е научила как да държиш ножа“. Вие го научете, без да одумвате родителите му, колкото и да сте възмутени.

Амбиции в нужната доза. Вие сте разумни хора и няма да изпаднете в никоя от двете крайности: да оставите внучето да играе на воля и с нищо друго да не се занимава, или пък да се заинатите да попълните всички липси в знанията му, които смятате, че родителите му са допуснали.

Педагозите твърдят, че за три месеца и половина много неща се забравят, страдат и навиците да се учи. Така че занимания в умерена доза и според възрастта на детето са нужни.

Но все пак е ваканция, не е необходимо внучето ви първи за втори клас да наизусти таблицата за умножение или „Опълченците на Шипка“, за да се похвалите пред съседите колко ви е умничко.

Дайте му това, което само вие можете. Баба и дядо знаят по-различни неща от мама и татко. Или пък на заетите родители все не им остава време за тях – например да разказват фамилната история. Снимките на предците сигурно са при вас, покажете ги на внучето и обяснете кой кой е. Може да нарисувате заедно родословно дърво. Любопитно ще му е да разгледа фотографии и от младостта на мама или татко.

Може да пробвате да научите внучето да плете или да кове, да точи баница, да пали огън, да лови риба. Дори никога да не му потрябват тези умения, ще запомни, че ги има от баба и дядо.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар