Детето и просяците – как да постъпите в тази ситуация?

Излизате с детето от подлеза, а на изхода му седи просяк и протяга ръка


Детето ви иска да му даде левче. Вие знаете, че много от тези хора са в просяшката мафия. Някои от тях наистина бедстват, но с вашите пари няма да ги нахраните, защото тарторите им прибират милостинята. За други това е нещо като работа и спекулират с добротата на хората.

Точно в този момент обаче не бива да подхващате обяснения, защото детето ви изпитва искрено състрадание и иска да помогне на бедния или инвалида. По-добре извадете пари и ги дайте на детето. Нека то да ги остави на просяка. По този начин запазвате милосърдието на сина или дъщеря си. В същото време се дистанцирате от самия акт поради вътрешната си съпротива.

Вкъщи е време да поставите нещата на мястото им. Ако детето е по-голямо, можете да му разкажете за просяшката мафия. На по-малкото обяснете с разбираеми думи, че просията не е най-почтеното занимание. Има много хора, които наистина нямат пари за храна, но не са излезли на улицата. Припомнете, че сте виждали мъже, жени и деца да събират хартия, метал, пластмаса от кофите за боклук, за да ги предадат в пунктовете за вторични суровини и да спечелят малко пари. Това е по-достойно от просията.

Кажете на вашето дете, че можете да помогнете на хората в нужда, като внесете пари за избрана от вас организация или кауза. Може да изпратите sms или дори да отидете заедно в банката и да преведете. Чудесно ще е, ако детето реши да вземе левчета от спестяванията си, за да участва. Така наистина възпитавате милосърдие.

Често се случва и докато сте с детето, някой да се приближи до вас и да ви иска пари за храна. Най-добре е да му предложите да отидете заедно до близкия магазин, за да му купите нещо за ядене. Ако в този момент той изчезне, значи лъже, а това е нагледен урок за вашия син или дъщеря. Ако дойде за банич-ка, значи ще нахраните наистина гладен човек.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар