Научете детето на постоянство още от малко

Довчера му харесваше, а днес тийнът тръгва към уж любимото си занимание с такава досада, сякаш сте го задължили да дойде ви помогне с пазаруването

От бегъл поглед дори разбирате, че вече му е писнало. В тази възраст настроенията и желанията непрестанно се сменят. Но трябва ли веднага щом му омръзне нещо, да позволявате да го зарязва?

Сигурно това е първият ви подтик, ако става дума за хоби, прегърнато по негово собствено желание. Само че сега е моментът да опитате да го подтикнете към търпение и постоянство.

Вероятно когато синът или дъщеря ви са поискали да се запишат на уроци по танци, керамика или езда, преди да платите, вие сте се уверили, че това не е моментно хрумване, а поне малко осъзнато желание. Е, ако не сте го направили, за следващия път да знаете. Добре е да поговорите предварително, за да си даде сметка детето дали и защо е запалено по новото занимание. После определете срок и нека тийнът е наясно, че трябва да го спази.

За да поддържате интереса му, периодично го питайте какво прави на уроците. Тийновете изгарят от желание за самостоятелност и независимост, но е добре да проявявате любопитство към неговите занимания. Особено пък ако разчитате, че с тях ще развие свои таланти и способности.

В този случай може да опитате още нещо – да участвате и вие. Но внимавайте това да не се окаже грешна стратегия при прекалено бунтарски настроен тийн.

Ако въпреки всичките ви опити детето изпитва твърдо нежелание да ходи на уроците, поговорете с него. Обяснете колко е важно да не се отказва лесно от нещата, с които се е захванал, за да успява във всичко по-нататък в живота си. Измислете компромисен вариант – почивка през ваканцията, смяна на учителя или на мястото. Може наесен пак да се запали.

Но ако въпреки всичко уроците продължават да са мъчение, позволете да ги спре. Без да натяквате и да карате тийна да вижда в това провал. Най-вероятно силата му е в нещо друго. Все един ден ще я открие по метода на пробата и грешката.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар