Изобретения, които никога няма да видим

Откакто някой е разбрал как да използва огъня, изобретенията постоянно улесняват живота ни


Изобретенията го правят и по-удобен. Но далеч не всички са станали известни на широките маси. Ето десет от тях, които най-вероятно никога няма да видим.

ПРИЗОВАВАЩИЯТ ДЪЖДА

Вилхелм Райх е учен, който създава изобретение, наречено Cloudbuster („Призоваващият дъжда” в свободен превод“). Или поне така гласи легендата. Според съобщението в Bangor Daily News, където за първи път се описва работата на тази машина, в момента на старта й няма никакви прогнози относно възможни валежи. Само няколко часа след като Райх пуска машината, се появяват буреносни облаци и руква дъжд.

Може би технологията на Райх представлява заплаха за някои правителствени структури, тъй като изследванията му са забранени, а прототипите – отнети. Второ изпитание на машината му така и не е проведено.

ДОМАШНА ЯДРЕНА ЕНЕРГИЯ

Ако имаха възможност да използват ядрена енергия, цели общини биха получили електричество в неизчерпаем обем за продължително време. Когато тази технология се оказва на прага на пускане на пазара, инвеститорите внезапно губят интерес и чертежите й са изгубени в складовете на някакъв офис.

ЦИФРОВИЯТ КОЛ НА СЛООТ

Това изобретение действително се смята за „изчезнало безследно“ от 1999 г. Благодарение на постиженията на съвременните технологии този метод на кодиране би могъл да преобърне съвремените компютри и мобилни устройства. Негов автор е холандският -изобретател Ромке Ян Бернхард Слоот. С помощта на неговата технология данните могат съществено да се компресират. Илюстрацията, която едновременно тества и продава неговото изобретение, представлява компресия на пълнометражен филм до 8 килобайта.

Самият алгоритъм на процеса на разшифроване заема 370 мегабайта. Слоот успява да демонстрира успеха на своя проект, като едновременно пуска 16 филма с един 64-килобайтов чип. Когато купувачите и инвеститорите се нареждат на опашка за невероятното му изобретение, Слоот умира при подозрителни обстоятелства няколко дни преди предаването на изходния код.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар