Как да успеете с работата преди отпуската?

За да успеете с всичко преди отпуската, правилото е „спешност преди важност“


Ще рече, да започвате от задачата, чийто краен срок е по-близо. Тя може и да не е толкова важна, колкото някоя друга задача. Но ако не сте готови в зададения час, шефът, колегите, клиентите вероятно ще забележат. Нелепо ще е да обяснявате някакви свои съображения за важност. Освен това, след като така или иначе ще трябва да свършите всички задачи, по-добре е да започнете от тази, която е най-спешна. Гледайте да я отметнете бързо и да преминете към по-значимата.

Обикновено отпускарският период натоварва всички в офиса, защото не стига, че трябва да се справите със собствена си работа занапред, ами се налага да свършите част от задълженията на отсъстващ колега. Не се колебайте да кажете „не”, когато преценявате, че няма да успеете. Мотивирано и приемливо за ушите на другите, разбира се. Но истинското ви съображение трябва да бъде, че приоритет са вашите собствени задължения -текущите и тези за времето на отпуската, които сте поели ангажимент да свършите. В крайна сметка по това ви оценяват.

Препаленият перфекционизъм никога не е добро качество, но сега може да бъде пагубен. Не се вторачвайте в съвършеното изпълнение на детайлите, гледайте същественото и да го направите навреме.

Понеже наистина са ви се трупнали повече неща от обикновено, приложете един трик: при задачите с еднаква спешност започнете от тази, която е най-сложна, докато още не сте уморени. Или пък с тази, която е най-неприятна, за да не ви тормози мисълта за нея, докато вършите други неща. Обещайте си награда, че сте я изпълнили, за да се мотивирате.

В претоварен график трябва да се съобразите и с естествения ритъм на своя биологичен часовник. Някои хора са най-работоспособни сутрин рано. На други им е нужно малко да загреят с по-леки „упражнения“, за да стигнат пълния си капацитет. Планирайте най-трудните и омразни задачи за момента, в който сте в оптимално физическо и психическо състояние, пише „Всичко за семейството“.

Колкото и да сте претоварени, намирайте минути за почивка. Според психолозите ефективна техника за поддържане на ритъм е на 25 минути работа да правите 5 минути пауза. Иначе ще прегреете, ще зациклите и ще започнете да вършите нещата бавно.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар