Самоиронията – мощно оръжие срещу капризния тийнейджър

Не е вярно, че човек се ражда с чувство за хумор


Има предразположени към него и други, за които е по-трудно да го припознаят като своя черта и предимство.

А чувството за хумор действително е огромно предимство. Според научни изследвания хората, които редовно го проявяват, боледуват по-рядко. То позволява да се преминава по-леко през стреса. То е важен инструмент в изграждането на социални контакти.

Ясно, полезно е вашият тийнейджър да има чувство за хумор. Само че трябва да го развива чрез редовна употреба и в подходяща среда.

Ако това чувство не е вашата стихия, значи е време да се научите. Веднага ще усетите колко по-лесно е като родители да преминете с незначителни психически поражения през пубертета на детето си.

Наблюдавайте приятели и близки, които имат чувство за хумор, запомняйте механизма на шегите им и в какви моменти ги употребяват. Смешките могат да бъдат създадени по образец. Играта на думи е най-лесният начин да обърнете едни обикновени изречения в такива, които предизвикват смях. Вземете някояот последните думи на събеседника си и се опитайте да се сетите за асоциации, свързани с нея, или за думи, които приличат на нея. В началото ще го правите само мислено, но ако тренирате често, един ден ще се отпуснете и ще ръсите шеги, като че винаги сте били душата на компанията. Друг механизъм е самоиронията. Трети са заучените вицове и шеги.

Добро упражнение е, когато чуете нещо, от което ви става неприятно, да опитате да откриете смешната му страна. Има я във всяко нещо. Уди Алън казва, че „Комедията е трагедия плюс време“. Е, представете си, че времето е минало и извлечете комичното.

Когато вие се научите да се шегувате с нещата от живота, тийнът ще ви последва. Колкото и да се съпротивлява точно в тази възраст, той несъзнателно попива готините неща от поведението на родителите си, пише „Всичко за семейството“. А когато става въпрос за нещо толкова приятно като смеха, е още по-лесно.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар