От тефтера на баба: супер мазила за грапави лакти

Кухнята и градината са били козметичните салони на нашите баби


В тях намирали всичко, което им трябва, за да поддържат красотата си. По-засуканите булки не готвели плод или зеленчук, без да отделят парче и да натрият лицето си с него. Историята помни специални рецепти срещу груби лакти, макар че не се виждали през ръкавите на ризите. Осъвременени, те помагат и днес.

Ще върнете мекотата и нежния цвят на лактите, ако вечер преди сън ги топите за 10 минути в брашняна вода (1-2 ч.л. на чаша топла вода). След това измийте и нанесете овлажняващ крем.

При прекалено суха кожа към литър гореща вода добавете 5 с.л. сода и чаша отвара от лавандула. Дръжте лактите 15-20 минути. После втрийте мазен крем, желателно е с витамин Е. Добре е да направите тази процедура не по-малко от 10 пъти.

Киселото мляко отлично се справят със загрубялата и зачервена кожа на лактите. Но го намажете върху листо от зеле и го сложете като компрес.

Ако проблемът е прекалено сериозен, преди да използвате маските, направете възстановителни процедури със салицилова мас. Мажете обилно в продължение на 10 дни.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар