Алфа-мъжкар – ръководство за употреба

Много самоуверените жени обаче малко трудно понасят онази черта, която е основна у алфа мъжкаря


Алфа-мъжкарят води, без да пита, да се съветва, да се съобразява, защото приема, че другите са длъжни да го следват. В това число и избраницата на сърцето му. Не че проявява неуважение към нея, като не се интересува от мнението й. Просто в неговата природа е заложено да взема решенията и да ги прилага, без да ги обсъжда. Равнопоставеността е изключена по презумпция. Така се получава шизофренично и за него, и за нея.

Точно колкото той не е състояние да съчетае природата си на алфа мъжкар с диалогичност, точно толкова и жена със самочувствие не може да се примири само да се подчинява.

Вярно, че дори най-силните по характер жени нямат нищо против връзката с мъж, който играе водеща роля в двойката. Но много малко са съгласни да понасят постоянно незачитане. А на алфа мъжкаря то му идва отвътре.

Той е начело на групата заради качествата си, способността си да се грижи за нея, да й бъде верен, да я сплотява. (Тук не става дума за примитивни общности, в които водач е физически най-силният. Или за по-рафинираните, но по същество също примитивни, където водач е този, който има най-много пари.) Така че жената трябва да приеме, че във връзката им винаги има трети.

Мъжът алфа непрекъснато се нуждае от компания, защото без нея губи ролята си на водач. Редовно се намира някой приятел, който има нужда да бъде спасяван. Постоянно се налага тя да посреща гости и да ходи на гости, защото партньорът й колкото повече държи на нея, толкова повече иска да й показва силата си на алфа мъжкар. Тук не е възможен вариантът той да иде на риба с компанията, а тя – на шопинг с приятелки. Той е алфа на първо място за жена си.

И за цялата си рода впрочем. Много рядко водачът не приема същата роля за цялата фамилия в най-широкия й вид – родители, братя, сестри, братовчеди. Той се грижи за тях всеотдайно и безрезервно, което също може да бъде доста натоварващо за партньорката му.

Често тя влиза в капана на онова, което по природа я привлича към алфа мъжкаря – инстинктът да използва гените му, за да създаде силно потомство. Кръвта вода не става и в единия вариант децата се оказват по-млади копия на баща си.

Синът или дъщерята наследяват качествата му и най-късно в пубертета започват бурни сблъсъци на характерите. Той иска да им бъде водач, а понеже и те са алфа, не са склонни да му се подчиняват. Майката играе синя каска между непрестанно вюващи страни.
В другия вариант – когато децата са взели нейната склонност да се подчиняват, пък й се налага да ги защитава от неговата деспотичност.

Ситуацията е особено взривоопасна, ако в семейството има син. Алфа мъжкарят е еднакво недоволен и когато момчето безропотно му се подчинява, защото по принцип не понася мъжката му рожба да е женчо, и когато решително му се противопоставя, защото не е свикнал да се съобразява с друг водач, дори това да е собственият му наследник.

Ако се влюбите обаче в алфа мъжкар, съвсем не значи, че няма да успеете да се справите. На всички жени са нужни ум и ловкост при управлението на любимия, на вас – двойно повече. Понеже той не се сеща да обсъжда проблемите, а на-право диктува решенията, вие трябва навреме да усетите какво се задава и да поставите темата на масата.

Ако обаче сте прокарали решението си, а той е убеден, че сам го е измислил, не забравяйте да го похвалите. Много пъти. Алфа мъжкарят винаги трябва да се чувства на пиедестал.

Изобщо, щом сте се влюбили в мъж водач, вие бъдете жена лидер.

Къде е разликата? Ами макар че английската дума лидер се превежда буквално на български като водач, лидерството всъщност е понятие. В него се включва способността да водиш, като разбираш и увличаш другите. Ето това ви е нужно за алфа мъжкаря – да го разбирате и да го увличате да води в нужната ви посока.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар