3 правила, за да сте в мир и хармония с деца и внуци

Това са три правила, които гарантират мир и сговор между деца,
баби, дядовци и внуци

1. Тяхно дете – техни правила. Никой не се съмнява, че вие отлично знаете как се отглеждат деца. Имате опит, поне с едно сте се справили успешно. Само че дъщерята и зетят, синът и снахата имат право на възгледи, различни от вашите. Пък и времето се е променило, минали са 20-30 години, откакто вие възпитавахте собствените си наследници. Например някога се смяташе, че „скромността краси човека“. Днес едно от важните умения, които детето трябва да усвоява още от малко, за да има успех в живота, е как да се „продава“ по-добре – да изтъква качествата и способностите си пред другите.

Откажете се от вашите методи, ако те влизат в противоречие с онова, което искат родителите на внучето. Това си е тяхното дете, позволете да го възпитават според собствените си правила. И ги следвайте, докато то ви е поверено за ваканцията. В противен случай ще объркате внучето, а нали не искате това.

2. Глезенето с мярка. Никой не се съмнява, че вие можете да обгрижвате детето по-добре от собствените му родители, особено ако не ходите на работа през лятото. Все пак не му угаждайте на капризите. То веднага ще усети колко много се стараете и ще опита да се възползва. Хубаво е да си имате по някоя тайна – например че баба разрешава да се пие кола. Но не бива да са много и за големи неща, забранени от мама и татко.

3. Нездравословна конкуренция. Никой не се съмнява, че много обичате внучето, но е глупаво да влезете в съревнование със сватовете, при които то също ще отиде това лято. Давайте му най-доброто, на което сте способни, обаче няма нужда да му купите дрон, понеже трябва да надминете другите баба и дядо, които са му купили спинър.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар