Мениджмънт на семейството: как да накарате мъжа да свърши нещо, което той не иска?

Как се управляват хора в бизнеса или в обществото се преподава в университетите


Как се управлява семейство не е научна дисциплина, всеки се оправя, както може. И всеки знае, че тази работа не е по-проста, от-колкото да ръководиш компания или дори цяла държава. Доказателството – фалитите са по-малък процент от разводите.

От модерния мениджмънт могат да се вземат поне три техники, които вършат полезна работа в семейството.

Умният шеф не се старае да прави всичко сам. Той разпределя задачите между подчинените си. Изяснява какви са правата и отговорностите им и ги оставя да свършат работата.

Тази тактика е изключително ефективна и вкъщи. Няма какво да се цупите, че мъжът ви не помага в домакинството, ако не сте му определили какво да прави. Е, може и сам да се сети да изхвърли боклука, но може и да не се сети. У мъжете някъде дълбоко продължава да дреме онази убеденост на предците им, че къщната работа е женска. Те, ако се хванат да вършат нещо, ще е да преместят гардероба.

Гардероби не се налага да се местят често, така че седнете с любимия и се договорете кой какво върши. Смело му делегирайте онова, за което вие нямате време или той има талант. Мъжки и женски работи в интелигентните семейства отдавна няма. Щом и двамата ходите в офиса, за да изкарвате пари, значи и домашната работа е редно да си разпределите.

Все пак, като делегирате, вземете предвид някои особености на силния пол. За повечето мъже например бърсането на прах е пипкаво и досадно занимание. Той може да напазарува и да домъкне торбите с продукти, но за подреждането им в хладилника и в шкафовете вероятно няма да му стигне търпение. Накратко, не делегирайте на любимия дейности, в които ще се провали. Глупаво е после да го критикувате.

Виж, за уменията му и за онова, към което го тегли сърцето, не се стискайте. Делегирайте той да готви, щом има талант и го влече. Какво че някога това се е смятало за изначално женско задължение. Много мъже всъщност имат кулинарна дарба – я вижте, че повечето мастер шефове са мъже.

Като ще делегирате права и отговорности, да не пропуснете децата. Те трябва от малки да си имат задължения, подходящи за възрастта. Като ги жалите и ги оставяте само да си играят, няма защо да се чудите, че в един момент вие искате да помагат, а пък те отказват. Дори хлапето на 1 година може да си прибира играчките, а на 2 – да участва при подреждането на масата.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар