Сънищата на децата са отражение на техните грижи, страхове и желания

Ако сънуваш пари, пази се от кражба. Това гласи едно от най-честите предупреждения в съновниците

Може би вие изобщо не вярвате в подобни „бабини деветини“

Наистина е спорно дали сънищата могат да предсказват бъдещи събития, обаче психолозите смятат, че те показват актуални състояния. От собствен опит знаете, че след ден със силен стрес и през нощта ви спохождат кошмари.

Така че като отговорни родители не пренебрегвайте това, което сънува детето ви. Научете го да ви разказва и от сънищата му може да разберете много за преживяванията, мислите, проблемите му.

Децата само на пръв поглед живеят безгрижно. Мама и татко ги пазят от всякакви опасности, вкъщи е спокойно, но малките момичета и момчета всеки ден откриват нещо ново край себе си, което ги зарежда с впечатления и вълнува въображението им. Те също имат своите социални контакти и случки с госпожата в детската градина, с останалите хлапета от групата, с приятелите и роднините. Всички тези преживявания се преработват в цветни сънища.

Специалистите ги систематизират в три основни групи. Близките до всекидневието сънища отразяват или продължават реални случки с хора от най-тясното обкръжение. Фантастичните сънища издават детските желания, които са невъзможни в реалния живот.

Кошмарите най-често са продължение на стресова ситуация. Между 6 и 10 години те зачестяват, защото точно в тази възраст децата преживяват промени и са подложени на изпитания в училище.

Психолозите съветват как да тълкувате често срещани сюжети в детските сънища и как да помогнете на вашия син или дъщеря да се справи с евентуални проблеми.

Вълшебства. Детето е придобило магически сили и извършва подвизи, надвива гигантски животни, спасява хора. Подобни сънища издават увереност, усещане, че то може да се справя благодарение на собствени си качества.

Провокирайте го да нарисува онова, което е видяло насън. Така ще научите повече за силните му страни, но и вероятно ще забележите в какво има нужда от подкрепа.

Летене. Това е различно от придобитите магически сили, щом детето сънува, че така се опитва да избяга от злодей или престъпник. Вероятно то среща в живота си голямо предизвикателство и тревогата му се персонифицира в преследвач.

Вие обаче не се притеснявайте – тези сънища издават желанието и способността на детето да се справи с интелигентност, въображение и сила. Летенето показва, че то има положителни качества, които се развиват и вероятно ще доведат до успехи в зряла възраст.

Голо и босо на публично място. Този сън не насочва към проблем, не е знак за уязвимост и беззащитност. Той се появява често в период на преход от една среда в друга. Говорете внимателно с детето и му обяснете, че ще свикне с новите условия и изисквания, но е нужно да мине малко време.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар