2 важни подробности, които трябва да знаете при покупката на прахосмукачка

Покупката на нова прахосмукачка не е проста работа


Докато разглеждате офертите в интернет или обикаляте магазините за битова техника, е добре да съобразите какво точно ви трябва, защото има най-различни форми, размери и аксесоари на уреда.

Цилиндрична или друга форма на корпуса? Проблемът не е естетически, макар че прахосмукачките с цилиндричен корпус са по-традиционни и скучни на вид. Но те имат и предимства пред машините с моден дизайн. Най-често цилиндричните са по-евтини. Освен това са по-удобни за почистване на стъпала, малки помещения и трудно достъпни ниши. Още едно предимство на цилиндричния корпус е, че заема по-малко място, когато не се ползва.

С или без торбичка? И двата варианта имат плюсове и минуси. Моделите с торбички се почистват по-лесно – изхвърляте пълната и я заменяте с нова празна. Но трябва да е често, защото колкото повече се пълни торбичката, толкова повече намалява тягата на уреда, тъй като мини-порите в хартията се запълват с дребни прашинки.

Прахосмукачките без торбички имат филтър, който задържа прах, косми и дребни боклуци. Тези филтри трябва периодично да се измиват, което отнема време.

Машината без торбички ще ви спести пари в дългосрочен план – няма да купувате консумативи.

Друго предимство на прахосмукачката с изваждащ се контейнер е възможността да прегледате съдържанието на сметта, за да не изхвърлите пръстен или друга дребна ценност в кофата за боклук, пише „Всичко за семейството. Но пък филтърът на този тип уреди може да се повреди и трудно да намерите нов, ако моделът прахосмукачка е на години.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар