Стоунгрил – задължителен ли е и ако да – защо?

Стоунгрилът не е новост, но ако искате да си купите камък за печене на пица, месо или тестени произведения, е препоръчително добре да претеглите всички „за” и „против“ различните модели.

Каменните грилове външно се различават по обковката (корпуса) си, по наличието или отсъствието на вграден нагревателен елемент и допълнителни приспособления – например вградени поставки за сосове.

Най-простият камък за печене има и дървена (бамбукова) рамка-поставка. Той е с незалепващо и незагарящо покритие. Екологично чист е и не отделя вредни емисии при екстремно топлинно въздействие. Затова се смята, че е ценен при приготвяне на здравословна и диетична храна. Производителите акцентират върху факта, че при печенето продуктите не взаимодействат с химически вещества, което не може да се твърди за покритията на тенджери, тигани, скари.

Според модела камъкът може да се загрява със собствен нагревателен елемент или да се слага във фурната и върху барбекюто. С нагревател температурата може да достигне до 800градуса за броени минути, което е предостатъчно за бързо изпичане на стекове, риби и зеленчуци.
Във втория случай камъкът трябва да се свали от поставката и да се сложи в добре загрята фурна или на барбекю, за да се нагрее до желаната температура.

Това отнема 20-30 минути. След изпичането на храната камъкът пази високите си градуси в продължение на 30-40 минути, което може да създаде неудобство, ако искате да използвате печката или огъня.

Почитателите на стоунгрила твърдят, че е много лесно да се контролира степента на изпичане на месото. Но не всеки стек може да се приготви на камък. Тиюбоун стекът или портърхаус стекът, които са внушителни по размер, е по-вероятно да си останат сурови, пише „Всичко за семейството“. Препоръчително е върху камък да се приготвят неголеми порции месо.

Стоунгрилът е идеален за печена риба, морски дарове, зеленчуци, тестени изделия.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар