Депресията е постоянно състояние, от което ти се струва, че няма измъкване?

Ако се чувстваш постоянно потиснат/а, тъжен/а, самотен/а, ако малко неща те радват, не мисли че вечно ще е така

През различните сезони нивата на някои хормони спадат и много хора изпитват усещания, наподобяващи депресия. Това обаче не означава, че са в депресия. Преди да си поставяш толкова сериозна диагноза, най-добре поговори с училищния психолог, или помоли вашите да те заведат на друг специалист. Окаже ли се, че не си в състояние на депресия, се успокой и започни да си помагаш сам/а.

Потиснатостта е характерна за по-интелигентните и мислещи хора. Но не бива да се примиряваш с нея. Не се излежавай до късно. Бъди изключително активен/а. Колкото повече се товариш физически, толкова по-малко време ще имаш за мрачни мисли.

Стой далеч от всички, които вгорчават настроението ти. Не общувай с хора, които излъчват негативизъм, злоба, завист. Не спирай да си повтаряш колко хубави неща има в живота ти – фокусирай се върху тях, а не върху тези, които (все още) нямаш.

Започни нещо ново – хоби, приятелство. Осмели се да мечтаеш и визуализирай бъдещето такова, каквото най-силно го желаеш. Всеки ден си записвай на листче: от едната му страна-най-хубавото, което ти се е случило днес, от другата – някоя своя мечта.

Не гледай тежки филми, изтрий депресарската музика от телефона си. Купи си цветни аксесоари, кецове на точки, шапка с пискюл, пострижи се по-късно. Дръж стаята си подредена, вземи си домашно животно.

Помни, че повечето умни хора често се чувстват депресирани, но това, което различава умните от мъдрите, е, че вторите успяват да се издърпат от дупката по-скоро. Освен това единственото нещо, в което можеш да си сигурен, е промяната. Просто й дай време да разцъфне.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар