Как да изберете най-подходящата за вас домашна кафе-машина?

Основните типове кафе-машини са еспресо, автомати и капсулни


Какво трябва да знаете, преди да изберете най-подходящата за дома ви?

Традиционната еспресо машина, която работи със смляно кафе, ще ви е удобна, ако искате да ползвате широк спектър от различни видове кафе. Тя е значително по-евтина от автомата, а в сравнение с капсулната предоставя по-голяма свобода, защото не ви задължава да купувате кафе от точно определена марка. Смляното е по-евтино от капсулите, плюс това сами избирате колко кафе и вода да използвате.

Автоматът предлага заслужаваща внимание екстра – всяка чаша ароматна напитка може да бъде приготвена с прясно смлени зърна, защото има вградена кафемелачка. Лесен е за употреба – напитката потича само с натискане на бутона. По-скъп е дори от модните капсулни машини, понякога цената му надхвърля 1000 лева.

Машините с капсули дават възможност бързо и чисто да приготвите кафе. Слагате капсулата, включвате уреда, напитката потича в чашата, а вие изхвърляте капсулата. Кафето е добре пакетирано и ароматът му се запазва дълго. Минусът е, че при покупката се съобразявате какви кафета предлага производителят на машината. Капсулите са и по-скъпи от кафето на зърна или от смляното пакетирано.

При избора на кафе-машина трябва да обърнете внимание какъв е обемът на съда за вода. Предимството на по-големия контейнер е, че може бързо да приготвите повече кафета, без да допълвате резервоара. Има машини, които правят две кафета едновременно. Много модели обаче не разпределят по равно напитката в чашите. Проблемът не е в качеството на уреда, а в нивелацията. Ето защо преценете добре къде ще поставите машината.

Ако искате да надникнете в близкото бъдеще, ето какво кафе ще пием тогава. Екип експерти от базираното в американския щат Ню Мексико дизайнерско студио MAKE създадоха интелигентна и изключително прецизна кафе-машина, която може да приготвя кафе дори в открития космос. Тя спазва температурни режими за направа на идеалното кафе.

Космическата кафеварка е вдъхновена от интелекта на Стив Джобс. Освен компанията Apple вече покойният американски компютърен гуру е основал и студиото MAKE. Неговите сътрудници вече са тествали успешно няколко ръчно произведени прототипа на кафе машината за дома и за открития Космос. С предварителна заявка кафемашината може да се поръча на фирмения сайт с авансово плащане от 174 долара. След като излезе на пазара през февруари 2018 г., цена ще е с 40% по-висока.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар