Обичам циганка, родителите ми я приемат, но техните не приемат мен


Не можело да се омъжи за някого, който не е циганин

От повече от три години ходя с едно момиче, с което много се обичаме. Проблемът е, че аз съм българин, а тя е циганка.

Когато сме заедно и в обща компания от наши приятели, които ни познават и са ни приели от много време насам, изобщо не се сещаме за това. Тя е нормално и интелигентно момиче, следва висше образование и живее сама на квартира. Така че дори и забравяме с дни за това кой е българин и кой циганин.

Но когато неизбежно се стигне до среща с роднините, нещата изведнъж започват да стават сложни…

А най-странното е, че моите родители почти веднага я приеха и бих казал вече я обичат като собствена дъщеря. Първоначалто като разбраха за етноса й, разбира се, се стреснаха, но след като я опознаха, я харесаха и в момента за тях няма никакъв проблем.

Колкото и да е странно, проблемът се оказаха роднините от нейна страна. Особено родителите й са категорично против тя да се омъжи за мъж, който не е циганин. Не знам защо.

Виждал съм се с тях, ходил съм им на гости няколко пъти. Държат се възпитано, но подчертано резервирано. Аз искам един ден да създаден семейство, тя също иска и казва, че ще го направим независимо дали родителите й са съгласни или не. Но знам, че това е нещо, което силно я притеснява.

В. М., София

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

2 коментара

  1. Мърчев says:

    Това ни е най голямата грешка да се кръстосваме с цветнокожи..

  2. Заприн says:

    Живота е хубава зависи как го подредиш.

Добавете коментар