Как да прекратим лесно скандалите с половинката? (работещи методи)

Разногласия с половинката… Всеки ги има. Но ако зачестят, започват да ви притесняват – разправиите избухват все по-често, все повече се задълбочават и вече си мислите, че връзката ви е обречена…

скандали

Приемете емоционалното състояние на партньора

Спокойно, това не е беда, стига да знаете как да прекратите скандала навреме и да изгладите отношенията си в по-мирна обстановка. Ето няколко изпитани начина – подберете най-печелившия според характера на половинката си, а и според вашия нрав.

Приемете емоционалното състояние на партньора. В един момент по време на разправията кажете изненадващо: „Разбирам те напълно. Ако бях на твое място, и аз щях да съм ти бясна!“ Това наистина може да потуши скандала, защото ще внесе дух на съпричастност и оправдание на поведението на засегнатия. По-късно поговорете спокойно.

Опитайте се да го разсмеете, дори на вас да не ви е до смях.

Обяснение от рода „Не ти се обадих, защото ме бяха отвлекли извънземни“ звучи нелепо, но ако е казано с подходящ тон може да предизвика усмивка и да е „глътка въздух“ в нажежената атмосфера. Внимание обаче – трябва да подберете момента за шегичката и най-вече да познавате своя човек и да сте ориентирани доколко има чувство за хумор, пише „Журнaл“. Може да опитате и с подходящ за случая виц или весел спомен от предишно общо преживяване, още по-добре, ако тогава сте били в разменени роли.

Извинете се, като признаете, че имате частична вина, дори да не е истина – това няма да ви унизи, напротив.

Способни да понесат чужда отговорност и да направят компромис са само великодушните и смелите хора.

Освен това не забравяйте, че никой не е абсолютно безгрешен, „чист и бял“ като първия сняг, всеки има пряка или косвена вина за проблемите във взаимоотношенията.

Отложете спора за по-късно. Проявете здрав разум и не се впускайте в разправията, когато партньорът ви е бесен. Предложете му първо да вечеряте и да поговорите по-късно, след като се поуспокоил. Така ще имате време и вие да изградите тактиката си, а не да се разгорещите неподготвени.

Търканията се изглаждат в сблъсъци. Всяка двойка преживява кризи и това не е беда. По-добре е да влизате в спорове и след това да стигнете до помиряване, вместо да поддържате привидно хармонични отношения, а вътрешно да се разкъсвате от несъгласия с партньора.

Търканията се изглаждат в сблъсък, последван от разговори в спокойна обстановка, а не с унизителни молби за прошка, „лазене“ на колене пред засегнатия, само и само да не се сърди. Погрешна тактика е и мълчаливото изслушване на гневните тиради и преглъщане на сълзите, докато му „мине“. Така никога няма да си простите искрено взаимно и няма да постигнете истинско разбирателство.

Студенината задълбочава пропастта. Мълчите, държите се хладно и така продължавате да наказвате провинилия се, дори когато вече не сте скарани и твърдите, че не му се сърдите. Това отношение няма да го превъзпита и да му „държи влага“ завинаги, а само ще увеличи отчуждението между вас.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар