Станах на шейсет и ми се живее! Това лошо ли е?


Съпругът ми почина, децата се пръснаха. А аз да умирам ли?

Преди четири месеца почина съпругът ми, който беше осем години по-възрастен от мен. Отиде си много мъчително от рак. До последния момент бях до него, а след това мислех, че всичко за мен е свършило. Не виждах за какво да живея, а двете години, които прекарах до болничното му легло, ме бяха белязали силно.

Някак си бях решила, че е напълно нормално и аз да си отида. Нямаше на кого повече да съм необходима. Децата отдавна бяха порастнали и се пръснаха – дъщерята в Германия, синът в София. Тях и внуците ги виждах един-два пъти годишно, иначе всеки ден ми звънят, не мога да си изкривя душата…

Но някак си всичко изгуби смисъл и аз бях загубила всякакъв живец. Докато един ден, и аз не знам как стана, видях, че е красива пролет, забелязах цветята, чух птичките и си казах, че не е казано, че след всичко преживяно, трябва да се предам. Това, че съпругът ми почина – жалко, беше добър човек и се обичахме, но моето време още не е дошло. Защо за пръв път да не поживея и за себе си?

И продължавам да се чудя дали това не е егоистично.

Д. З., Стара Загора

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

5 коментара

 1. Десислава Караиванова says:

  Не,не е егоистично,мила госпожо. Вие сте изпълнила дълга към съпруга си, продължавате да го изпълнявате и към децата си. Дори напротив, да си поживеете щастливо вашия собствен живот същ е част от дълга ви към тях :) все пак не е ли по-добре да виждат във вас една щастлива и добре изглеждаща майка? Така им давате и хубав пример ;) успех и дерзайте.

 2. Елена says:

  Не е егоистично,а напълно нормално.Живота е толкова кратък и няма време за вайкане и самосъжаляване . От него трябва да се гребе с пълни шепи и да се радвате на всичко,та вие сте все още млада.Пътувайте запознайте се с нови хора,живота е прекрасен ,послушайте ме.

 3. Полина says:

  напълно съм съгласна с предишния коментйр

 4. НЕВЕНА says:

  ЧОВЕК СЕ РАЖДА ВЕДНЪЖ НА ТАЗИ ЗЕМЯ,НЯМА ВТОРИ ШАНС ! ИЗЖИВЕЙТЕ ЖИВОТА СИ,ВСИЧКО ДРУГО Е ЕДНО ДОСТОЙНО МИНАЛО !

 5. Sevda says:

  Do kato mojete i dokato vi se jivee
  Idvat takiva momenti !posle i da vi se 8ska niama da mojete .
  Pone tova go znam ot moiata maika.za sijalenie i bog dai prosti;
  Do kato vi se hodi hodete!
  Do kato vi se iade iajte
  Do kato vi mojete nosete si nai krasivite drehi!!!
  Tova bese pislednata preporika!i nama da zabravia nikoga!!

Добавете коментар