Амулетът на успеха – тънка, червена линия

Често можете да видите нишки на китката


За какво става дума – за мода или за амулет? Холивудските звезди също носят такива гривни, а мнозина са последователи на вероизповеданието кавала.

Мадона,Том Круз и и бившата му съпруга Кейти Холмс, Бритни Спиърс, Линдзи Лоан, Деми Мур и Аштън Къчър са най-известните последователи на това учение. Повечето твърдят, че червеният конец, носен като гривна, им е помогнал да постигнат вътрешна хармония, щастие и творческо мислене и дори да увеличат популярността си.

Кабалата е едно от езотеричните течения на юдаизма, което е базирано върху осмислянето на Твореца и неговите творения, на целите и роли-тена Твореца, на смисъла на природата на човека.

За кабалистите червеният конец на китката е равносилен на силен амулет. Той най-често е завързан от близък роднина или любим човек. Червеният цвят е цветът на силата и защитата от врагове и нещастия.

Червеният конец често се свързва с Израел и затова нишката, донесена от Йерусалим, се смята за най-силна енергийно.

Как правилно да си направите червена нишка за китката?

Конецът задължително трябва да е от естествен материал – желателно вълна. Правят се седем възела, които се съпровождат с произнасянето на молитва при завързването на всеки един. Червеният конец трябва да стяга ръката, а да виси свободно, но не толкова, че да изпадне.

Гривната се носи на лявата ръка, защото се смята, че през нея в тялото прониква отрицателната енергия. Гривната от червен конец блокира пътя на злите сили.

Но не всяка нишка може да стане амулет. Освен че трябва да е натурална, е желателно е да е придобита от привърженик на езотерическото кабалистично учение.

Носенето на червена нишка на лявата ръка не само защитава от недоброжелатели и отрицателна енергия, но и влияе върху разкриването на творческия потенциал, активизирането на физическите сили и хода на мислите. Освен това при носещите такава гривна се наблюдава подобряване на здравето, те стават по-целенасочени, по-добри, развиват творческия си потенциал, постигат желаните резултати.

Някои носят гривна не само на лявата китка, но и на глезените, смятайки, че по този начин тя ги избавя от болки в ставите. От медицинска гледна точка, лечебните качества на вълнения конец не са доказани.

За онези,които строго спазват църковните канони и не признават кабмолитви, при завързването на гривната от червен конец могат да се произнасят и православни молитви – например „Отче наш” или молитва за здраве, благополучие и т.н.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар