Супер съвети: Как да превърнем работата в приятно занимание?

Малцина скачат с радост при звъна на будилника и хукват към работното си място. Как успяват да превърнат задълженията в приятни занимания?

Да работим, за да печелим пари, е жизнена необходимост, но защо е важно да изпитваме и удоволствие от служебните си ангажименти? Пресметнете колко часа седмично прекарвате в офиса и помислете как ви се

работа

Ето как да се отървем от „синдрома на понеделниците“

отразяват, ако постоянно сте потиснати, претоварени и неудовлетворени. Лошото настроение се натрупва и се прехвърля в личния живот. Постепенно изпадате в депресия и неуспехите ви преследват по всички линии.

Как да се отървем от „синдрома на понеделниците“, както го наричат психолозите?

Вгледайте се в себе си

Често несъзнателно се настройваме негативно, което се отразява на отношението ни към света. Например мисълта „Не ми се работи, защото ми е скучно“ е един от пътищата към сивия и угнетен делник. Трябва да се отървете от нея, като се запитате: „Защо работя?“ Веднага ще кажете: „Заради парите“, което е истина.

Материалният стимул кара хората да се стремят към професионално издигане, финансовата стабилност дава по-голяма независимост. Сам по себе си този факт би трябвало да ви носи радост, но желанието да печелите повече ви кара да сте дисциплинирани, изпълнителни и… убива творческия подход. За да върнете вдъхновението, трябва да откриете и друга причина да работите, освен нуждата от пари. Погледнете на професията си като на място за изява и израстване като личност.

Променете работната атмосфера

Можете да го постигнете с няколко лесни стъпки.

Проявявайте повече интерес към случващото се в службата. Действайте по-ентусиазирано, бъдете комуникативни, намерете съмишленици. Едва ли всички колеги са сиви и безинтересни.

Позволявайте си да се занимавате с неща, които ви харесват. Няма смисъл да седите, втренчени в монитора, и да препрочитате за 15-и път задачата, от която не разбирате и дума, просто защото акълът ви е на друго място.

Почувствате ли умора или разсеяност, откъснете се за малко от работния процес. Излезте и поговорете по телефона, изпийте едно кафе, хапнете плод, пише „Журнaл“. Може дори да не ставате от бюрото, но си позволете кратък отдих – влезте в любимия си сайт, разгледайте снимки от ваканцията… Просто разделяйте деня си на работни часове и отморяващи мигове.

Обградете се с приятни дреболии. Весела картинка, шарена чашка, цвете на бюрото… И не забравяйте да сменяте стандартния фон на десктопа на компютъра си за разнообразие.

Поглеждайте се в огледалото, преди да излезете за работа – нека отсреща ви се усмихне спретнат и приветлив човек. Запазете ведрото настроение през деня.

Наспивайте се. Недостатъчният сън ви прави раздразнителни.

А служебните разправии не носят нито удоволствие от работата, нито повишение на заплатата.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар