Пътеводител в света на барбекюто: как да си изберете уред за най-вкусни пържолки?

За да си купите правилното барбекю, преди да тръгнете към магазина, помислете къде ще го ползвате

ГОЛЯМ БАНЕР ЗА ПО КРАСИВИ

Ако имате двор, може да се спрете на градинско барбекю с колелца. Ще го местите лесно, където пожелаете. Достатъчно е голямо, за да поберете върху него повечко наденички и пържоли за многобройни гости. Понеже е на дървени въглища, добре е да стои далеч от стени и огради, за да не ги опушвате.

На пазара се предлагат и тухлени барбекюта в комбинация с камина, но за тях трябва да изберете подходящото място и да оформите специален кът наоколо.

Смятате ли да ползвате барбекюто на балкона, по-добре е да се ориентирате към по-малък модел. Освен това е разумно да е газово или електрическо, за да не чистите стените на балкона след всяко ползване.

За пикници или за къмпингуване най-подходящи са разглобяемите преносими бабрекюта, които се събират в кутия. Не заемат кой знае колко място в багажника на колата, сглобяват се лесно и вършат идеална работа.

Важно е да прецените колко време ще отделяте за поддръжката на барбекюто. Най-непретенциозни са моделите, които работят с ток. В тази категория влизат не само скарите, които се включват в контакта, но и варианти, разработени да се загряват с акумулаторни или слънчеви батерии. Газовото барбекю също се почиства лесно. Барбекюто на дърва или въглища се чисти по-трудно.

Ако няма да ползвате барбекюто редовно, насочете се към по-компактно или направо към преносимо. Може дори да се спрете на модел от по-тънък и съответно по-евтин материал.

Дайте си сметка колко дълго сте склонни да се занимавате с приготвянето на храната. За да направите жар с въглища или дърва, са необходими поне 30 минути. Не искате ли да чакате толкова дълго, откажете се от класиката и си купете електрически или газов уред.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар