Пътеводител в света на барбекюто: как да си изберете уред за най-вкусни пържолки?

За да си купите правилното барбекю, преди да тръгнете към магазина, помислете къде ще го ползвате

Ако имате двор, може да се спрете на градинско барбекю с колелца. Ще го местите лесно, където пожелаете. Достатъчно е голямо, за да поберете върху него повечко наденички и пържоли за многобройни гости. Понеже е на дървени въглища, добре е да стои далеч от стени и огради, за да не ги опушвате.

На пазара се предлагат и тухлени барбекюта в комбинация с камина, но за тях трябва да изберете подходящото място и да оформите специален кът наоколо.

Смятате ли да ползвате барбекюто на балкона, по-добре е да се ориентирате към по-малък модел. Освен това е разумно да е газово или електрическо, за да не чистите стените на балкона след всяко ползване.

За пикници или за къмпингуване най-подходящи са разглобяемите преносими бабрекюта, които се събират в кутия. Не заемат кой знае колко място в багажника на колата, сглобяват се лесно и вършат идеална работа.

Важно е да прецените колко време ще отделяте за поддръжката на барбекюто. Най-непретенциозни са моделите, които работят с ток. В тази категория влизат не само скарите, които се включват в контакта, но и варианти, разработени да се загряват с акумулаторни или слънчеви батерии. Газовото барбекю също се почиства лесно. Барбекюто на дърва или въглища се чисти по-трудно.

Ако няма да ползвате барбекюто редовно, насочете се към по-компактно или направо към преносимо. Може дори да се спрете на модел от по-тънък и съответно по-евтин материал.

Дайте си сметка колко дълго сте склонни да се занимавате с приготвянето на храната. За да направите жар с въглища или дърва, са необходими поне 30 минути. Не искате ли да чакате толкова дълго, откажете се от класиката и си купете електрически или газов уред.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар