Най-добрите рецепти против торбички под очите

Торбичките под очите са признак, че в тялото се натрупва прекадено много вода

На пръв поглед парадоксално, но колкото повече вода пиете, толкова по-малко ще я задържате в организма. Така ще го прочиствате и от токсините. Балансираното хранене е ключът към успеха, всякакви други мерки са временни, твърдят дерматолозите. Неотдавна учени установиха, че закуската с кисело мляко и киви ще ви помогне да се спасите от торбичките. Ограничете кафето и най-вече солта – те задържат водата в организма. Хапвайте често зеле, банани и стафиди – те пък са отлични дехидрататори. Физическата активност също пречи за натрупването на излишни течности.

В козметичните салони

се предлагат най-различни процедури, които целят премахване на торбичките под очите. Има и изпитани народни средства, който можете да прилагате у дома. Най-лесното е да напоите с мляко козметични тампони и да ги държите няколко минути. Млечната киселина намалява подпухването и тъмните кръгове под очите.

Леден компрес

Изпитана хитрина е да вземете плувни очила, да ги напълните с вода и да ги поставите във фризера. Когато замръзне водата, сложете очилата за няколко
минути.

Друг начин е да заледите две лъжици и след това да ги държите под очите, докато се стоплят. Оптимален резултат ще има след две седмици всекидневно охлаждане.

Плодова терапия

Сложете по едно резенче лимон под очите. Затворете ги и стойте така 20 минути. След това измийте добре с вода, за да не остане сок на кожата. Той я изсушава.

Потопете две резенчета краставица в лимонов сок за 3-5 минути. Дръжте ги върху торбичките 10-15 минути, после се измийте добре.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар