Щадете себе си! Никой друг няма да го направи вместо вас!

Да се научим да чакаме. Всеки процес има свои индивидуални срокове


Бъдете добри към себе, като не изисквате и не се самообвинявате, че нещо все още не се е случило. Не може детето, което учи буквите, да бъде обвинявано, че чете бавно. Ако обичате да се грижите за другите – прекрасно!

Но може би причината е, че имате лична потребност от това. Понякога е по-лесно да се грижиш за друг, отколкото за себе си. Ще имате нужда от време, за да разберете каква грижа ви е нужна и как именно да я дадете на самия себе си. След това трябва време, за да се научите да разбирате грижата за себе си. Първо от себе си, след това от другите. И накрая, нужно е време, за да стане това норма. Тази нова норма създава вътрешно усещане за безопасност и комфорт. Хората с такова усещане са много добри.

Да не чакаме нищо в отговор. Когато ни се иска да споделим нещо, което ни изпълва, ни се иска да намерим някого, който има нужда от това. Добре е, когато в пространството се осъществи такава среща и всичко е взаимно. Но има благи намерения, насочени към придобиване на контрол над чужд живот – това е път, водещ към ада. Така например обаждания, SMS, изненадващи посещения се представят за внимание и интерес, докато всъщност са си чиста проба контрол. В замяна на такъв контрол трябва да настъпи очакваното спокойствие и доверие (обаждам ти се, за да съм спокоен за теб и да зная, че всичко е наред).

Няма лоши чувства, има неправилно отношение към тях и погрешно използване. „Добротата ми ще ме погуби“ – така казват за себе си хората, които виждат и демонстрират пред света онази своя част, която наричат доброта. А къде се дява всичко останало? За да се получи красива мелодия, се съчетават различни ноти. Една-две ноти – това е скучно, нищо не значи. Да си жив, искрен, истински, е изкуството да живееш собствения си живот, уважавайки и приемайки волята на другите хора.

Да, действително е трудно да се отнасяш добре към себе си, ако се налага да признаеш, че си несъвършен. Опитайте да не се осъждате за това, че се страхувате от нещо. Страховете са ни нужни за защита на собствената ни цялост. Какви дупки трябва да запушим, за да се почувстваме по-защитени, цялостни?

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар