Точката на живота – лечение според възрастта

Ти лайф за Лекува

Според медицинската астрология в определени периоди от живота на човека стават особено уязвими някои органи и системи, тъй като нашето тяло се подчинява на космическите ритми


Следователно приливите и отливите на енергетиката във всяка негова част са напълно закономерни. Астролозите свързват подобни колебания в състоянието на органите и телесните структури с движението през зодиакалните съзвездия на т. нар. „точка на живота”…

ДО 7-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ

В периода от раждането до седмата година от живота ни „точката на живота” се намира в първия зодиакален знак – Овен. Той управлява главата със съответните органи и разбира се, мозъка. Ако малко дете е получило травма на главата или на лицето, има голям риск това да се отрази на неговия характер и развитие и впоследствие да се проявят жестоки мигрени, неправилна захапка и дори тумори. От каквито и други заболявания да страда детето, ако има проблеми с мозъка, очите, носа, ушите, езика, венците, кожата на лицето и главата, трябва да се обърне внимание, на първо място, на тях и тогава ще бъде по-лесно да се преодолеят.

ОТ 14 ДО 21 ГОДИНИ

„Точката на живота” се премества в знака Близнаци, където остава до 21-вата година. Близнаците управляват дихателната система и обмяната на веществата в организма. На тази възраст човек остро се нуждае от чист въздух, защото колкото по-чисти са белите му дробове, толкова по-добре работи организмът. Следете вашият син или дъщеря да не отслабнат или да не напълнеят прекалено, защото впоследствие ще бъде много трудно да ликвидират проблема с теглото.

ОТ 28 ДО 3 5 ГОДИНИ

Точката на живота” преминава през знака Лъв, когато под заплаха се оказват сърцето и съдовете. Разбира се, инфарктите и инсултите на тази възраст са рядкост, но предпоставките за тях се залагат именно тогава. Барикада против „болестите на века” са заниманията с аеробни видове спорт: крос, каране на велосипед, плуване, ски, овладяване на методиките на психологическа саморегулация, постепенно изработване на навици към здравословно хранене и спазване на режим.

ОТ 35 ДО 42 ГОДИНИ

В този период здравето ви управлява Девата, затова трябва да сте много внимателни за състоянието на червата. Полезно е да употребявате повече продукти, богати на фибри, да се борите със запека и дисбактериозата. Независимо какво заболяване сте се заели да лекувате на тази възраст, започнете от профилактика на червата, което ще ускори лечението на останалите органи и системи в организма.

ОТ 42 ДО 49 ГОДИНИ,

„Точката на живота” се намира във Везни -знак, който управлява бъбреците и пикочния мехур. На тази възраст са особено опасни заболявания на пикочо-отделителните органи, тъй като заплашват със сериозни нарушения в работата на целия организъм и неговото самоотравяне (бъбреците са най-важните „чистачи” на нашето тяло). Пийте-периодично профилактични билкови смеси за изчистване на пикочополовата система, избягвайте преохлаждане на долната част на тялото, намалете количеството на сол в менюто.

ОТ 49 ДО 56 ГОДИНИ

„Точката на живота” се управлява от Скорпиона – сложно време, тъй като в рисковата зона е половата система. За да „преплувате” този опасен период, ще ви е необходима умереност в половия животна ако по стечение на обстоятелствата нямате проблеми в тази област, по-добро е пълното въздържание отколкото случайните връзки), аутотренинг, меки средства, успокояващи психиката.

ОТ 56 ДО 63 ГОДИНИ

„Точката на живота“ се намира в знака Стрелец, който следи за състоянието на кръвта и черния дроб. Изчистването на черния дроб с помощта на билки, въздържанието от силни питиета, диета с голямо количество плодове и зеленчуци във всички оттенъци на червения цвят – това са някои от простите средства, които ще предотвратят или поне ще забавят присъщите за тази възраст проблеми.

ОТ 63 ДО 70 ГОДИНИ

„Точката на живота” се намира в знака Козирог, който управлява костно-мускулната система и имунитета. На тази възраст всяко лечение трябва да започва с лечение на ставите и костите и с повишаване тонуса на мускулите. Масажът, гимнастиката, приемът на калцийсъдържащи препарати са задължителни. Ако средствата ви позволяват, снабдете се с тренажори и физиотерапевтични прибори, които укрепват мускулите.

ОТ 70 ДО 77 ГОДИНИ

Човек се чувства по-добре, ако в живота му няма дразнещи фактори, тъй като в този период „точката на живота” се намира в знака Водолей, свързан с нервно-психическата система. Можете съществено да подобрите състоянието на организма, ако пиете успокояващи билки, посещавате храмове, занимавате се с медитация, аутотренинг, музикотерапия. Гледайте телевизия, прекарвайте повече време сред природата, вземете си домашно животно.

ОТ 77 ДО 84 ГОДИНИ

„Точката на живота” преминава през знака Риби, с който е свързано състоянието на лимфната система, както и общият телесен биохимичен баланс. За подобряване на самочувствието на тази възраст е полезно да се заемете с изчистване на организма и да сте пределно внимателни с всякакви лекарствени средства, защото е огромен рискът от отравяне.

СЛЕД 84 ГОДИНИ

„Точката на живота” отново влиза в първия знак – Овен, и в бъдеще зависимостта на организма от състоянието на определени органи се повтаря.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар