Нормално ли е да мразя бебето си?

Ти лайф за Лекува


Чувала съм за постродилна депресия. Но при мен продължава вече половин година

Преди половин година родих дъщеричка. Бременността ми мина общо-взето леко, раждането също, доколкото едно раждане може да мине леко. Съпругът ми е чудесен – той през цялото време беше до мен, подкрепяше ме и по време на бременността, а също така и след като бебето се роди, и до ден днешен. И моите, и неговите родители ни помагат, така че наистина няма от какво да се оплаквам. Всъщност би трябвало да съм най-щастливата жена на света, но… не е така. Не знам какво ми става, но след раждането изпаднах в тежка депресия, от която не мога да се измъкна. Изобщо не искам да погледна бебето, разбира се, грижа се за него, но го правя без никакво удоволствие, бих казала дори с омраза. А детето си е здраво, съвсем нормално, и за него нямам какво да се безпокоя. Роднините ми усещат, че нещо не е наред, но засега не повдигат темата. Самата аз се чудя дали да не потърся помощ.

П. В., София

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

3 коментара

  1. Докосната от светлината says:

    не е нормално това, според мен имаш друг проблем..дявола има пръст в тая работа…не търси помощ при психолози а потърси помощ от Бог…само Той може да ти помогне!

  2. Ана says:

    Метода семейни констелации ще поправи това и ще Ви даде отговор защо се случва. нещо е имало в рода Ви и сега го преживявате. Отидете на един семинар и изчистете този проблем за да се раздвате на живота и детето си, още повече, че то, бъдете сигурни, чувства омразата. а омразата води до страшни неща, дори рак при децата и не само при тях. тя убива. Нещо е станало в миналото, което не знаете, но преживявате, за съжаление Вие стадате , детето също. Ако не вземете мерки и рподължи, може да засегне спокойствието на цялото семейство. което разбирам, че е сплотено. Депрецията се явява винаги за да разруши хармонията в здравите семейства. Да ги разруши. без да искате сте станала проводник на разрушителна енергия. Непременно я изкоренете – завинаги!

  3. ди says:

    нормално е. все пак никоя жена не е наистина подготвена за това, което идва след раждането на едно дете. непрестанният рев, недоспиването и тоталната липса на свободно време и контрол над собствения живот са способни да изпълнят с омраза и най-кротката женица, без значение колко е сплотено едно семейство. поне точно такъв беше моя случай и до ден днешен не съм изпитала никаква радост.

Добавете коментар