Четири лоши навика, които отблъскват другите

Ти лайф за Лекува

На всяка цена направете корекция на тези четири навика, ако искате да има мир у дома и на работата


1. Клюкарствате

Мнозина обичат да обсъдят трети лица дори с почти непознат събеседник. Но това съвсем не означава, че ще го харесат, освен ако не са лоши хора, които патологично си падат по подобни на себе си злобари. Тогава говоренето за трудностите и нещастията на другите може да предизвиква някакво перверзно удоволствие. Но ако смятате, че обсъждането на общи познати в положителна светлина може да разчупи леда, също грешите. В повечето случаи клюкарстването гарантирано ви прави отблъскващи. Защото не е далеч от ума на събеседника ви, че както приказвате за онези хора, така ще приказвате и за него. В случай, че той ви попита за общ познат, отговорете, но без да изпадате в подробности.

2. Показвате затворен ум

Имате твърдо мнение за всички и всичко, изказвате се като последна инстанция, не сте склонни да чуете различно мнение. А ако събеседникът ви успее все пак да го вмъкне, веднага се заемате да го оборите. Това показва, че имате склонност да отсъждате и осъждате, без да се опитвате да виждате света’през очите на другите. Точно обратното прави хората харесвани -желанието да научат нови неща, да ги преценят и тогава да си съставят мнение. Отвореният ум не значи, че сте конформисти – т.е. пригаждате се към събеседника и се съгласявате с него, за да му станете симпатични.

3. Не задавате въпроси

Неслучайно има етикет и за деловото общуване. Той предполага да започнете разговора с няколко неформални въпроси за човека, с когото контактувате. След това преминавате по същество. И отново често питате, дори всичко да ви изглежда ясно. Дори паразитното „Не мислите ли?“ след вашето изказване е един вид покана събеседникът ви да се включи.

4. Прекалено сте сериозни

Хората не обичат да общуват с личности, които са твърде строги. Дори най-деловият професионален разговор тръгва по-добре, ако успеете да го разчупите с шега. Няма нужда да се правите на шут, но при всички положения ще ви харесат повече, ако демонстрирате не ефективност на робот, а емоционална интелигентност. Това впрочем означава и да бъдете на същата вълна като вашия събеседник, пише „Всичко за семейството“. Когато той вмъкне нещо лично в разговора, вмъкнете и вие, без да изпадате в излишни подробности. Като той разкаже виц, разкажете и вие.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар