Измислиха нова социална мрежа за хората, които обичат да… мразят

Ти лайф за Лекува

„Обича ме, не ме обича“ остава в миналото, като смело го заменяме с „Мрази зимата, не мрази зимата“.

Ще си кажете, че не звучи логично, но само защото все още не сте се потопили в новата социална мрежа

Хейтър

Добре дошли в Хейтър!

„Хейтър“ (Hater – човек, който мрази, б.а.).

Глътка

Най-новата апликация за смартфони беше пусната на пазара скоро и веднага влезе под кожата на хиляди хора по света. Концепцията на приложението може да бъде оприличена като глътка въздух в морето от мрежи, в които всичко е изключително позитивно и напудрено.

Тук за разлика от всички други места във виртуалното пространство всичко става на база на това, което мразим – от политика до това как хората кихат в рейса. Създателите на апликацията са се погрижили да подберат над 3000 теми, които хората могат да мразят. Така всеки може да изгради профила си на базата на предпочитанията си.

Резултатите от бета версията до момента показват, че най-мразените неща са новият президент на САЩ, пешеходците, които не знаят как да се държат на тротоара, и коса по решетката на сифона.

Плъзване

Приложението работи по същата схема, както „Тиндър“. Ако там плъзгането надясно означава, че харесваш някого, а наляво, че не е твой тип, то тук има още два варианта. Надолу означава „мразя“, нагоре „обичам“, наляво „не харесвам“, надясно „харесвам“. Задачата на платформата е да ни свърже с други хора, които мразят шоколада върху сладоледа им да е на прекалено големи парчета. За момента приложението е достъпно само за потребители на продуктите на „Епъл“ (Apple), които са с оперативна система АйОс (iOS).

Онези, които мразят „Епъл“ и са заложили на техника с Андроид, ще трябва да почакат малко. Колкото и да мразят чакането. При всички случаи обаче се очаква разговорите в „Хейтър“ да започват леко и неусетно.

Ако все пак мразите случайните разговори и ви изнервят клишетата, разработчиците на приложението са създали игра за разчупване на ледовете, пише „Телегрaф“. В нея и двамата участници в бъдещия разговор трябва да попълнят празното място с някакво изречение…с надеждата, че отговорите няма да са причина за конфликт и да се намразите още в самото начало.

Открито

„Нещата, които мразим, са важна част от това кои сме ние, но обикновено се замита под килима и никой не знае „тъмните“ ни тайни в публичното пространство“, обяснява Брендън Алпър, създател на „Хейтър“.

„Искаме хората да изразяват и споделят себе си по-искрено. Освен това наистина ми се струва, че е много лесно да започнеш разговор с някого, ако знаеш, че мрази кисели краставички“, убеден е Брендън. Той е една от най-противоречивите личности, които могат да бъдат срещнати. През последните 6 години работи в две банки – „Номура“ и „Голдмън“.

„Това никога не е било нещото, което искам да правя, но беше добър начин да изкарвам пари. От друга страна, сега работя два пъти повече и взимам по-малко пари, но сякаш не ме интересува особено“, разказва Брендън. Оказва се, че той не мрази почти нищо и се разбира с повечето хора. „Всъщност сигурно съм най-лошият човек за създаване на подобно приложение. Сред малкото неща, които мразя, обаче е да си връзвам обувките и някой да ме кара да вървя бързо“, споделя през смях Брендън.

Шега

Идеята му идва на шега, но реакцията на приятелите му го кара да проучи нещата. „Реално има изследвания, че нещата, които мразим, ни сплотяват и ни правят по-близки, отколкото нещата, които харесваме. Аз обичам да сърфирам например, но кой го интересува?“, пита Брендън.

Едно от най- важните неща, които създателите на приложението подчертават, е, че това, че в основата на „Хейтър“ са нещата, които не харесваме. Това съвсем не означава, че се поощрява агресията и грубото отношение между хората. Това е и причината в списъка с неща за мразене да няма теми като религия, националности и расизъм.

„Срещите с хора, независимо дали любовни или не, трябва да са забавни. Някъде по пътя, в морето от приложения това се изгуби. Искаме да върнем усещането за свобода и забавление“, категоричен е Брендън.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар