Защо децата стават злояди?

Най-напред се уверете, че детето не яде преди вечеря


Някои не харесват яденето в детската градина или в училищния стол и след това си наваксват целодневния глад, като карат баба да им купи нещо, сами си купуват или хапват това-онова от хладилника вкъщи. После не им се сяда на масата, защото ще започнете да мрънкате, че не опразват чинията. Прекомерното поглъщане на течности преди вечеря също вреди на апетита.

Ако не е това, започнете разговор, за да разберете защо е упоритото нежелание.

Причина детето да отказва да сяда на масата може да е емоционален дискомфорт. Ако обикновено на вечеря съпрузите правят разбор на деня и обсъждат проблеми, няма какво да се учудват, че синът или дъщерята искат да си спестят това. Децата се плашат, когато чуват, че нещо при родителите им не върви. Чудесно е майката и бащата да обсъждат какво им се случило, докато не са били заедно. Но ако то е неприятно, времето за споделянето не е вечерята.

Още по-лошо е, ако разпитвате детето то какво е правило и си казвате забележките точно докато ядете. Спокойствието на трапезата е много важно за правилното отношение към семейния ритуал и за пълноценното хранене.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар