Чудото на магическата кристална топка

С помощта на магическия кристал ясновидецът може да се отправи в миналото или да надникне в бъдещето

Още древният човек интуитивно е разбирал, че кълбото е идеална форма във Вселената. И като идеална структура прави живота идеален. Именно затова при провеждането на магически ритуали се използват предимно предмети с кръгла форма.

В зората на цивилизацията, когато техническите възможности на хората не им позволяват да обработват толкова твърди вещества като метали и минерали, те правят своите магически кълба от меки вещества – като тебешир или въглен. За това свидетелстват многобройни археологически находки.

Когато човекът се научава да обработва металите, започва да прави магическите кълба от злато (златният цвят е най-висшият от цветовете; той символизира святост, чистота и познание на истината). Златното кълбо въплъщава състоянието на благоденствие, генерира енергии, способстващи за изпълнението на желанията. Златната топка „държи” пространството, затова, попадайки в дадена среда, подчинява заобикалящата я обстановка.

ЧУДОТО НА ПЛАНИНСКИЯ КРИСТАЛ

И все пак знаменитият „магически кристал” не е кълбо от метал, а от планински кристал. От незапомнени времена и до днес той се използва от екстрасенси и магове за лечителство, а сред мистиците се смята, че е модел на свръхчувственото възприятие и интуицията. Планинският кристал се цени не само заради външния си вид и прохладата – той съдържа в себе си вълшебна енергия. Преминавайки през кристалното кълбо, слънчевите лъчи стават лечебни.

Специалисти в областта на биоенергетиката предполагат, че структурата на молекулите на планинския кристал резонира с най-висшия (теменния) енергиен център на човека – сахасрара чакра, която отговаря за невидимата връзка на човека с Космоса. Много мистици твърдят, че светлината, получена след многократни пречупвания и отражения в кристалното кълбо, активизира мозъка, концентрира мисълта, оду-хотворява, придава яснота на мисленето, възбужда фантазията и способства за прозорливостта и възприемането на „космическата” информация.

Според лечители, ако кристално кълбо се приближи до болното място, изцелява рани. Някои народи в Тибет практикуват този метод и до днес.

БЕЗСТРАШНИТЕ ЯСНОВИДЦИ

В епохата на Средновековието „магическото кълбо” практически изчезва от Европа. Благодарение ма жезъла на инквизицията, когато нещастните собственици на кристални кълба и предсказателите са изпращани на кладата, а изкуството да се предвижда бъдещето, е признато за греховно, става опасно да имаш кълбо от кристал. Но магическите кристали не са забравени. Сред матовете има достойни хора – например магът и предсказател Джон Ди борави с магически кристал въпреки всичко и всички. В своя арсенал има обси-дианово огледало, подарено му от самия завоевател на Мексико фернандо Кортес, магически пръстен с берил, използван за въвеждане на хора в транс по време на сеанси по магия (той може да дава ярки образи на миналото и бъдещето). Има и черен овален камък, с чиято помощ вика духове. В Британския музей и до днес се пази вълшебното кълбо, за което се смята, че е подарено на Джон Ди от ангелите на архангел Гавраил.

За най-известните магове от епохата на Средновековието, с чиито усилия са запазени езотеричните знания и умението да се гадае с кристалното, кълбо, както и изкуството за изцеляване, се смятат Леонардо да Винчи, Корнелий Агрипа, Парацелз и Мишел Нострадамус.

В епохата на развитие на капитализма интересът към пророчествата с помощта на магически кристал се възобновява с нова сила. Неговият пик е в края на XIX и началото на XX век. Магическото кълбо привлича погледите на хората със своята загадъчност – то ту изчезва като мъгла, ту се възражда след десетилетия в ръцете на Елена Блаватска и други известни ясновидци и медиуми по света. А трактатите на Николай Рьорих и неговите отчети за пътуванията му в Индия и Тибет разпалват интереса към всичко магическо въобще и към кристалните кълба в частност.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар