Не пропускайте училищните празници! Вашето присъствие е важно за детето!

Много пъти сте си обещавали, че когато детето тръгне на училище, ще направите всичко по силите си, за да не пропуснете нито едно тържество или спортен празник

Даже сте се виждали в различни активни роли – като организатор на кулинарно състезание, като двигател на благотворителна акция или поне като човек, който с готовност отива в часа на класа и разказва за професията си.

Детето ви вече е ученик и пак ви се искат същите неща. Обаче времето все не ви стига. Или пък училищното ръководство не само не е поощрило, а направо е попарило ентусиазма ви да участвате в нещо друго освен в родителски срещи. Е, във втория случай не се примирявайте – не ви е нужно посредничеството на класната, за да намерите съмишленици сред дутите бащи и майки и сами да организирате нещо интересно за децата си.

Проблемът с недостига на време наистина е сериозен, но не е непреодолим. Нужно е само да осъзнаете, че вашето участие в училищния живот е приоритет, от който зависи развитието на детето ви. И въобще не става дума само за това, което сте виждали по филмите – преди концерта то нещастно гледа през процепа на завесите дали родителите му са дошли в залата, а тях още ги няма…

Първата полза е, че ще сте съвсем наясно какъв е синът или дъщеря ви извън къщи. На училищния празник можете да разберете дали той/тя има приятели, общителен ли, може ли да бъде лидер. Ако има проблем, ще го видите и ще мислите как да помагате, за да преодолее детето ви неумението си да контактува. Ще си проличи каква е компанията от съученици, вероятно ще се запознаете и с техните родители. Това, знаете, съвсем не е без значение. Не че е задължително да настоявате детето ви да не другарува с детето на някой окичен със златни ланци субект или на някоя личност, облечена като карикатура на чалга певица, но е добре да сте осведомени все пак.

Ще научите доста и за госпожата в по-неформална обстановка. Пък и тя вероятно ще ви сподели повече неща за детето ви, за които все не остава време след официалната обща част на родителската среща.

Най-важното е, че различните училищни дейности са още една възможност да правите нещо заедно с хлапето пише „Всичко за семейството“. То скоро ще влезе в пубертета и тогава вероятно само ще си мечтаете да ви покани с желание на тържество в даскалото. Сега е време да му покажете, че се интересувате от всичко, което прави и искате да участвате. То ще го запомни.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар