Какво казва науката за живота и за неговия смисъл?

Постепенно научната мисъл стига до това, което съществува отвъд границата на нашата действителност

В последни изследвания по квантова механика, прекрачили отвъд пределите на скоростта на светлината, е установено, че материалният свят не съществува изобщо. Нашият живот е илюзия. Под съмнения са поставени понятията движеше, пространство и време, а реалността зависи от наблюдаващия и се формира от неговото възприятие. Подобни изводи прави още през миналото столетие Айнщайн: „Квантовата механика говори за много, но не ни приближава до разгадаването на тайните на Твореца”.

СМИСЪЛЪТ НА ЖИВОТА ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА МАТЕРИЯТА

В края на краищата, не престават да ни интересуват парите, книгите, длъжностите и дори жените. Разочаровани от безкрайното търсене на смисъла в материалните блага, започваме да осъзнаваме, че истинският смисъл на живота е у Този, който го е създал.

Първото, до което йи отвеждат опитите ни да открием в какво се състои смисълът на живота, е религията във всичките й разнообразни форми. И мнозина се задоволяват с това. За някои, и то немалко сред нас, обаче не е достатъчна сляпата вяра. Преливащи от съвременна информация, те вече могш да се ограничат с обяснението – така заповяда Бог, и започват да търсят в различни философски течения, както древни, така и съвременни. Но всички, които са тръгнал и по този път, стигат до убеждението, че истинският смисъл на живота е в пътя към неговия Създател, а животът всъщност е самият този път.

ОТ ЛИЧЕН ОПИТ

Никой не иска никого да учи на каквото и да било. Да пази Господ! Знае се, че хората не обичат да бъдат поучавани. Просто споделяме опит.

Всички познания, придобивани отвъд границата на материалното, се постигат посредством усещанията и възприятията. Но никъде те не са подредени с такава математическа точност- като в кабалата.

Кабалата не е религия, нито езотерика, както смятат мнозина. Това е универсална наука, поела в себе си всички системи на мирозданието. Тя може да се изучава от хора от всякакви вероизповедания, привърженици на всякакви философски школи. Това по никакъв начин няма да им попречи.

С кабала са се занимавали много велики хора: Нютон, Джордано Бруно и т.н. И всеки от тях е оставил на потомците свое изказване за кабалата, което при желание и интерес може да се открие в интернет. Тук ще приведем само това, което казва по този повод филип Ауреол Теофраст Бомбаст фон Хохенхайм, по-известен като Парацелз – швейцарски лекар, учен, алхимик, астролог и философ.: „Изучавай кабалата – тя ще ти обясни всичко!”

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар