Да отида ли с него в София?


Не искам да напускам Варна, но също не желая да зарежа любовта на живота си…

Родена съм във Варна и винаги съм мислела, че живея на най-хубавото място на света. Никога не съм си и помисляла да сменя града си. Освен, че го обичам, тук се намират и почти всички хора, на които държа – родителите ми, близките, приятелите. На 25 години съм и тъкмо завърших висшето си образование тук, имам възможност да започна добра работа.
Имам приятел, с когото ходим от седем години, на практика сме семейство, макар и да не сме подписали брак. Важното е, че се обичаме и не можем да си представим живота един без друг. Поне аз никога не съм си и помисляла, че може да дойде момент, в който няма да живеем заедно.
От около половин година обаче той е решил, че на всяка цена трябва да се преместим да живеем в София. Обмисля да започне бизнес и смята, че такъв може да се прави само в столицата. Нищо, че Варна е туристически град със силна икономика, тука просто не ставало, защото е провинция.
Но си го е навил на пръста и знам, че щом е решил, ще го направи. И сега пред мен стои дилемата дали да отида с любимия на непознато място и да изоставя всичко, което съм познавала досега, или да зарежа любовта на живота си…

В.М., Варна

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар