Осем силни маски топят целулита (ДОКАЗАНО ЕФЕКТИВНИ РЕЦЕПТИ)

Антицелулитните маски нямат за цел да омекотят и подхранят кожата на тялото, а да я загреят и да действат в дълбочина


Антицелулитните маски трябва да стимулират микроциркулацията на кръвта, да изведат от организма излишната течност и да го почистят от токсини. Затова и съставките им са по-особени.

• С лют червен пипер. Маската засилва прилива на кръв към проблемните места и рязко активизира обмяната на веществата. Рецептата е проста – смесете пипер на върха на ножа с 2 с.л. зехтин. Ще засилите действието им, ако добавите лъжица мед и щипка канела. Нанесете на проблемните зони, увийте с тънко фолио и след 15 минути измийте. Тази маска не е подходяща за дами с чувствителна кожа.

• С горчица. Разредете 2 с.л. горчица с малко топла вода, докато стане на кашичка. Добавете по 1 с.л. мед и сметана. Нанесете тънък слой на суха кожа, завийте с фолио и легнете под одеяло. Измийте след 15 минути, но ако пари много, веднага я отстранете. Следващия път сложете повече сметана.

• С тесто. Вземете еднакво количество ябълков оцет и мед и постепенно добавяйте брашно, докато получите тесто със средна гъстота. Намажете го на проблемните места. След час и половина измийте.

• С глина. Най-подходяща е синята козметична. Тя изтегля не само излишните подкожни мазнини, но и токсините. Затова се препоръчва за най-ефективните домашни маски. Достатъчно е да сипете в купената от аптеката глина малко вода и да нанесете на кожата. Но може да засилите действието, като към 3 с.л. глина добавите 3 капки ефирно масло от розмарин и 2 с.л. утайка от кафе. Дръжте маската около 10 минути.

• С кафе. То се използва и като скраб, и като маска. Най-ефективно е в комбинация с масаж.

• С морски водорасли. Към две пакетчета сухи водорасли добавете 2 литра гореща вода (не вряща). Оставете ги да се накиснат за час, изцедете и нанесете на кожата. Покрийте с фолио и се завийте с одеяло. Дръжте маската около час.

• С восък. Да си приготвите сами маската е доста сложно, но пък се продават готови. Трябва само да ги затоплите според инструкцията. Нанасяте с четка, покривате с фолио и се завивате с одеяло. Дръжте восъка около половин час.

• С ефирни масла. Имат много добро действиетвариантите в състава на маските са много. Може да смесите от розмарин, грейпфрут и хвойна. Обикновено се следва правилото към голямо количество растително масло -например олио или зехтин, да се добави малко ефирно.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар