Колежката ми е енергиен вампир!


Положението в работата ми е непоносимо

Искам да ви споделя следния проблем, с който знам, че и много от вас са се сблъсквали.

Става дума за моя колежка от работата. Отначало се сближихме и я допуснах до себе си, понеже ми изглеждаше скромно и възпитано момиче, отговорно и т. н. И с това се вкарах в белята.

Въпросната девойка се впи в мен, започна да се изживява като моя сестра, да си бърка носа в моите работи. Започна да си измисля някакви драматични и сълзливи истории, с цел да я съжалявам, да я утешавам, а в последствие и с много други колеги сме я хващали, че лъже, за да привлича внимание.

Определихме я като патологичен лъжец и повярвайте ми, изчетох доста статии по този въпрос и тя покрива симптомите. Оказа се много натоварващ, негативен човек, говори много и все за себе си, иска да е център на вниманието и постепенно започна да се сърди, когато не става на нейното.

Положението е нетърпимо за всички от колектива и най-вече за мен, още повече, че ни предстои съвместен проект и това ме накара да потърся съвет. Как да отблъсна това момиче, без това да повлияе на отношенията ни в работата. Искрено се упреквам, че не проумях какъв човек е и, че я допуснах до себе си.

Тя е енергиен вампир. Опитвах се да я игнорирам, дори да я подбъзиквам, правя й намеци, но не се получава.

Не съм лош човек, до скоро даже и я защитавах пред останалите, но вече не само не мога да я слушам, но не мога и да я понасям покрай себе си. Та тя дори ми предлагаше да запознаем майките си, за да ходят заедно на кафе!

Ясно ми е, че става въпрос за един комплексиран и пренебрегван човек, но също така се опитвам и да се съхраня психически. Мислила съм за откровен разговор с нея, но познавайки я, мисля, че ще влоша нещата.

Весела М., София

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар