Новата мода винаги скандализира по-възрастното поколение!

Прекалено тесни, прекалено широки, неприлично секси или прикриващи цялото тяло – кои са дрехите, които смущават по-възрастното население по света?

Ретро мода

1797 г – Новата мода? Какво падение!

По времето на френската Директория (държавно управление между 1795 и 1799 г.) някои смели жени възприемат нов стил на обличане – леки, прозрачни рокли, които напомнят древногръцки туники, подчертаващи и разголващи бюста. Това предизвиква възмущение сред по-консервативните дами, привързани към пищните модели от „стария режим“ отпреди Великата френска революция. Скандалът се разраства нечувано, когато става ясно, че новаторките дори отказват да носят бельо!

ГОЛЯМ БАНЕР ЗА ПО КРАСИВИ

1910 година – бельото става горна дреха

От 1800-а година панталонът е забранен за френските жени и за тях той си остава вид бельо, което се носи под широкия кринолин. През 1900-а година идва модата на спортовете като колоездене и алпинизма, а жените вече имат претекст да носят панталони като мъжете. А декретът от 1800-а година е отменен едва през 2013 г.!

1778 г. – Подозрителна качулка

През XVIII-u век кокетните дами в Европа носят широки палта, снабдени с огромни качулки. Обществото обаче тогава се вълнувало от въпроса какво крият тези качулки. Смятало се е, че от тях се възползват леките жени, за да крият лицата си.

1609 г – Размер XXL

Между 1560 и 1620 г. европейските аристократи носят широки панталони с крачоли буфон, които английските моралисти намират за прекалено женствени. По същия повод френският свещеник Жан-Батист дьо ла Сал се възмущава в книгата си, посветена на християнската цивилизация: „Тази дреха не отговаря на ръста на човека и деформира фигурата, особмено ако е прекалено широка.“

1951 г. – Прилепнала тениска

Във филма „Трамвай желание“, излязъл през 1951 г., Марлон Брандо, който играе ролята на разгорещен пролетарий, е облечен в тясна тениска, напоена с пот. Секси! Вече никой не може да спре възхода на тази евтина дреха, която става класическа част от мъжката мода. Носи се прилепнала към тялото като втора кожа.

1969 г – Мини, прекалено мини

През 60-тe години Swinging London (така американските вестници наричат Лондон, когато той става световна столица на поп културата) лансира късите поли, които разкриват почти целите крака на жените. По-късно френският моден дизайнер Куреж прави колекция, която бележи навлизането на късата пола в ежедневния живот. В цяла Европа минижупът става символ на женската еманципация и реакция срещу диктата на буржоазния вкус. Но в самото начало по улиците на Рим на жените, облечени в къси поли, подарявали ябълки, за да им напомнят грехопадението, пише Журнал за жената.

2016 г – Скъсани дънки

През 80-те и 90-те години на 20-и век пънк и гръндж тенденциите са насочени срещу униформите на капитализма. Но скъсаните дрехи невинаги са били символ на протест. Между ХII-и и края на XV-и век в европейските кралски дворове била съблюдавана модата на детайли като прорези и цепки, които разкривали долния слой дрехи и освен това свидетелствали за социалния ранг. През 2016 г. скъсаните дънки отново са на мода, този път подети и от големите модни дизайнери, което означава, че стават и доста по-скъпи.

АНТИЦЕЛУЛИТЕН И АНТИ-ЕЙДЖ КРЕМ С АЗИАТСКА ЦЕНТЕЛА – 250 мл

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар