Как да научите порасналото момче да уважава жените?

Ако сте родители на момче, имате още едно задължение към стотиците други – да го научите на уважение към жените

Ще е трудно, ако синът не расте в дом, в който всички се уважават еднакво. Щом бащата често обижда майката и не зачита мнението й, дори момчето днес да негодува срещу това лошо отношение, утре вероятно ще последва примера му.

В тийнейджърските години е време да го научите на джентълменски маниери. Сигурно вече знае, но повторете, че възпитаният мъж отваря вратата на жената и я изчаква да мине първа. Подава й ръка, като слиза от автобуса. Отстъпва й място да седне. Държи й палтото, за да се облече. Прави й комплименти. Всичко това не е старомодно, а показва добри обноски, които са приятни за всяка жена. Обяснете, че и от тях зависи дали ще го харесват момичетата.

Не го жалете и му давайте да носи по някоя торба от пазара. Все в един момент ще започне сам да се сеща да я взема от ръцете ви. Момчетата освен това трябва да владеят и домакинска работа – тя не е женски ангажимент. Научете го от всичко по малко. Тийнът вече трябва да си има твърди задължения. Няма нужда да му благодарите, че ги изпълнява – те са си негови. Но щом го помолите вместо мама да простре, покажете, че цените помощта му в тази толкова „женска“ работа.

Ако в приятелската ви среда има семейство с момичета, с които вашият тийнейджър не се разбира кой знае колко добре, не настоявайте да общува с тях на всяка цена, макар че това би била полезна тренировка. Той трябва да се научи да се разбира с жените, а не „да се справя“ с тях. Намерете приятели, с чиито дъщери вашият син има общи теми за разговор и с които му е приятно. Може да ходите заедно на кино, на вечеря, на почивки. Щом при общуването забележите, че синът ви по някакъв начин прекрачва границата на добрия тон, дръпнете го настрани и поговорете сериозно. В никакъв случай обаче не му правете забележка пред момичето.

Според научните изследвания мъжете, които са получавали малко нежност в детството и юношеството, по-трудно изграждат трайни връзки. Затова не пестете жестовете на любов. И никога не му казвайте да се държи като мъж или че мъжете не плачат. Това формира в неговата психика полови стереотипи, които го карат да мисли, че трябва да е безчувствен.

Колкото и да се стараете, има моменти, когато тийнът гледа майка си леко отвисоко и му се иска да и покаже, че е по-силен от нея. Инстинктивно от устата му ще се изплъзват груби думи, пише „Всичко за семейството“. Ако бащата стане свидетел на това, единствената правилна реакция е да я защити и да покаже на сина, че проявите на неуважение са недопустими.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар