От всяко грозно пате ли става лебед?

Ти лайф за Лекува

Не се харесвам, откровени са повечето тийнейджъри!

91% от световните топмодели не са се харесвали, когато са били на твоята възраст. В училище им се подигравали, че са твърде високи, твърде кльощави, твърде бледи.

И не само топмоделите -характерна особеност на тийнейджърските години са комплексите. Дори тези, които изглеждат наперени и влюбени в себе си, имат комплекси. Може да си сигурен/а в това – те просто ги прикриват по-добре. Така че следващия път, когато някой те подразни с перченето си, представи си как всъщност вътре в себе си трепери дали го одобряват достатъчно другите, дали им изглежда готин, или всеки момент някой ще му се изсмее. Ако започнеш да гледаш така на прекалено наперените, ще осъзнаеш, че поведението им е маска и те също като теб не харесват много неща у себе си.
Това обаче не бива да те кара да се примиряваш с нехаресването на себе си.

Не очаквай да обикнеш онова, което виждаш в огледалото, от раз. То е като влюбването: при някои се случва бързо, при други -постепенно. Постепенното влюбване обикновено е по-трайно, така че може и ти да заложиш на постепенното влюбване в себе си.

Започни със списък на онези неща, които харесваш в себе си – ако ще да са малките пръстчета на краката ти или сгъвката на коляното, но се постарай да ги опишеш всичките. Когато поглеждаш в огледалото, нека винаги последното нещо, към което се отправя погледът ти, да са именно тези харесвани от теб места. Постепенно ще започнеш да виждаш освен тях и други.

Ако има как да промениш това, което не ти допада, промени го. Ако няма как, приеми го. Например: имаш пълна талия и не можеш да я понасяш. Започни всеки ден да правиш упражнения или иди на фитнес и помоли да ти изготвят специална програма за проблемите зони по тялото. Ако не харесваш усмивката си, посети зъболекар и се посъветвай как би могъл/а да я коригираш. Ако не харесваш формата на очите си и си момиче, може да я коригираш с грима. В интернет ще откриеш съвети как да удължаваш визуално очите или скулите си, как да прикриваш бенки, пъпки или тъмни петна.

Ако обаче не харесваш формата на носа си, се научи да го приемаш, пише „Всичко за семейството“. Подчертавай другите части от лицето и тялото си, които ти допадат, и постепенно ще спреш да се сещаш за носа.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар