Лейди Шеба – съвременната Кралица на вещиците

Лейди Шеба (истинското й име е Джеси Викел Бел, 1920 – 2002 г.) е Кралицата на вещиците


Тя се издига на този пост сред американските си посестрими през 60 – 70-те години на миналия век. Тя създава прецедент, публикувайки през 1971 г. своята „Книга на сенките”.

Лейди Шеба е родена в планините на Кентъки. В семейството й поколения наред се практикува магия и тя наследява дарбата на медиум. Когато е на около 6 години, баба й я посвещава във вълшебството, започвайки с разкази за ирландски гноми и малки човечета. Всяка вечер заедно с баба си малкото момиченце оставя чинийка с мляко за приказните същества.

Когато поотрасва, осъзнава, че се отличава от другите. И независимо че расте крехко дете, лейди Шеба разбира, че притежава необикновена сила и знания. Самата тя казва, че й е връчена „ръката на властта”, благодарение на която може да защитава хората. Дланта на дясната й ръка е изпъстрена със символи, които могат да разпознаят други медиуми.

Тя винаги е била Шеба, вероятно така се е наричала в предишни животи. Вярва, че някога е живяла в Северна Ирландия или в Шотландия, макар че никога не е правила опит да узнае нещо за миналите си животи.

Лейди Шеба е посветена за вещица през 30-те години. Тя разпределя времето си между семейството и вещерството -двамата със съпруга си отглеждат четирима синове и четири дъщери. Около 1950 г. се преместват в Мичиган.

Лейди Шеба основава собствено учение – Американски орден на братството вика, в който тя е върховна жрица. Учението й съчетава наследството на келтите с магията на американските индианци. Обредите му следват традициите на Гарднър, освен че участниците в шабаша не се разсъбличат.

Лейди Шеба оказва влияние върху образуването на други общини на вещици и става кралица на всички сборища. Шабашите й се разпростират по цялата територия на Съединените щати и отвъд океана. Талисманът й е пръстен с голям рубин, който тя носи на показалеца на дясната си ръка като амулет срещу злото. Не позволява на никого да го докосва, иначе може да се наруши защитната му сила.

Лейди Шеба привлича вниманието към себе си с публикуването на книгата „Меджик Гримоар”, представляваща сборник с откъси от личната й работна книга със заклинания и обреди. Някои от тях се предават в семейството й поколения наред.

„Книга на сенкитб”, излязла през 1971 г., предизвиква голяма полемика във вика обществото. Тя включва закони, преразгледани Гарднерови ритуали, дава описания на шабаши – т.е. цялата информация, която традиционно се предполага, че се пази в тайна сред вещиците. Публикувайки я, лейди Шеба според някои нарушава традициите. Тя обаче защитава решението си, твърдейки, че действията й са ръководени от Богинята (която и да е тя).

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар