Средства против бръчки? По-рано или по-късно?

От каква възраст трябва да се използват средства против стареене на кожата? Отговорът е прост: от всяка!

ДО 30 И СЛЕД ТОВА

Съществува козметика, чието действие е насочено към предотвратяване образуването на бръчки. Това са средствата, съдържащи овлажнители -хиалуронова киселина, пептиди, хитин, полизахариди. Те могат да се използват и от ученички. Същото се отнася й за средствата с антиоксидантни компоненти – коензим Q10, витамините А, Е и слънцезащитните.
Що се отнася до отстраняващите бръчки, те могат да съдържат хексапептиди, ретиноиди, фитоестрогени, АНА-киселини. Те способстват за засилване регенерацията на клетките и на обменните процеси в кожата.

При използване на АНА-киселини се сваля горният слой и деленето на клетките се ускорява. Ретиноидите действат аналогично, но влияят и на нивото на колагена и еластина в кожата. Хексапептидите бавно, но сигурно изглаждат бръчките, работят като сигнална молекула (дават сигнал за осъществяване на биохимични реакции в организма).
Тази козметика трябва да се използва според нуждата: ако на 30 години имате бръчки, можете да я прилагате.

НЯМА ЛИ КОЖАТА ДА СЕ „УМОРИ“?

Не е истина, че от тези средства кожата става „мързелива”, че съществува „лимит” и привикване. Клетката е готова за митоза (деление) неограничен брой пъти. Трябва обезателно да се грижим за кожата – и колкото по-рано, толкова по-добре. Неправилно е, когато пациенти прибягват до тези средства на 45-годишна възраст – тогава може да се помогне само с радикални методи (различни видове шлифовки, опъване), кремовете не могат да се справят с проблема.

КРЕМЪТ ПРОТИВ СТАРЕЕНЕ НЕ МОЖЕ ДА Е ЕВТИН

Съставките, които се съдържат в тази козметика, не са евтини. В крем за 6 лв. най-вероятно няма нищо освен основи – вазелин, ланолин, които могат само да омекотят кожата. Но ако формулата е съставена добре и се използва качествена основа, кремовете за 20 – 30 и за 100 лева ще работят еднакво ефективно. Винаги гледайте етикета: ако активните компоненти са в края на списъка със съставките, ефективността на крема ще е по-ниска, отколкото ако стоят в началото или в средата.

КОГА ДА ОЧАКВАМЕ ЕФЕКТА?

Сега има козметика, която мигновено влияе на външния вид. Ако основата на крема е качествена, изравняването на кожата и овлажняването се забелязват още след първата употреба. Но ако говорим за отстраняване на вече образували се бръчки, трябва да минат не по-малко от 3 – 4 месеца, дори половин година, за да настъпят обменни физиологични процеси в кожата.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар