Задължително за четене: Съветите на Дебора Спейн за правилно нанасяне на крема

Дебора Спейн е водещ дерматолог на елитна марка козметика

Казва, че в практиката си много често вижда сериозни грешки, които жените допускат във всекидневната грижа за лицето си. При това са убедени, че всичко правят правилно. А кожата не е рокля, която можеш да хвърлиш и да смениш с друга, предупреждава специалистката. Тя изрежда основните правила и етапи, които трябва да следваме у дома. Това е минималната програма и е еднаква за всички, без значение от възрастта и типа на кожата. Индивидуален е само подборът на козметичните продукти.

Трябва да се спазват 2 основни правила, които са по-важни от цената на използваната козметика:

• Редовно – основната грижа за кожата се полага всеки ден сутрин и вечер. Отнема не повече от 3 минути. Трябва да се превърне в навик като миенето на зъбите.

• Правилна техника при използване на козметиката – всички продукти трябва да се нанасят само по масажните линии. Това са местата на най-малко разтягане на кожата. Иначе всеки ден ще я разтягате и ще подпомагате преждевременната поява на бръчки. Нанася се само с възглавничките на пръстите без натиск и раздърпване. Китката трябва да е отпуснатата възглавничките плавно се плъзгат по повърхността на кожата.

Ако кремът е много плътен или кожата е прекалено тънка (например около очите), кремът може да се нанесе с леки потупващи движения. Специалистката препоръчва това да става с безименния пръст, тъй като той е най-слаб и няма да упражнява натиск.

Да се запомнят основните масажни линии не е сложно

– почти всички вървят от центъра на лицето към периферията. Само в областта под очите е обратно – от външния ъгъл на окото към вътрешния.
Отпред на шията козметичните продукти се нанасят отдолу нагоре, а отстрани – отгоре надолу. Кожата на шията трябва да се ухажва по същия начин като на лицето. Тя е тънка, лошо се храни, а следователно губи еластичност и шията старее дори по-бързо отколкото лицето.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар