Отминалите животи – памет на душата или игра на сетивата?

Когато е на 12 години, още преди да стане основоположник на аналитичната психология, Карл Юнг се сблъсква със спомен от минал живот

Веднъж, когато е на гости, той вижда порцеланова фигурка на възрастен доктор, обут в масивни ботуши със сребърни закопчалки. Именно те разтърсват младия Карл Юнг до дъното на душата му – той отчетливо разбира, че някога самият той е носил именно такива ботуши. Оттогава у момчето сякаш съжителстват едновременно двама души: неувереният в себе си ученик и солидният господин, живял през XVIII век. Този господин носи ботуши със сребърни закопчалки, пътува в голяма карета и заема важна и висока длъжност.

Най-отчетливи и разнообразни описания на дежавю учените зафиксират в Индия. Това не е необичайно, тъй като религиозните вярвания на жителите на тази страна включват неизменната вяра в безкрайната поредица от прераждания. Сред индусите са описани множество случаи на лъжлива памет.

Така например възрастна жена започва да говори на непознат език и експерти филолози установяват, че това е един от старите диалекти на фарси. Нещо повече, без да има дори средно образование, жената разказва за своя живот в древно царство.

Не по-малко интересен е случаят с шестгодишно момиченце, което „си спомня“, че някога е живяла в друг град. Когато я отвеждат там, детето уверено показва мястото на родната си къща и подробно описва „родителите“ си. А след като разпитват съседите, установяват, че на посоченото от детето място действително е имало къща, където е живеело описаното семейство: мъж, жена и малката им дъщеря.

Според мистици състоянието на дежавю е обусловено от паметта на душата, съпровождаща човека във всичките му въплъщения. Спомените за минали животи според тях се съхраняват в слънчевия сплит. Именно той е нашето подсъзнание, способно да активира опита, получен в една от реинкарнациите ни.

Днес някои знаменитости са абсолютно уверени, че не са за първи път на този свят. Когато се озовава в императорския дворец в Пекин, певицата Мадона усеща, че познава залите и коридорите му и е живяла там преди столетия. Силвестър Сталоун е убеден, че в дълбока древност е скитал из степите с племето си и е бил в него съгледвач, предупреждаващ за приближаването на врага. Киану Рийвс често споменава в своите интервюта, че в минал живот е бил ритуален танцьор в един от храмовете на Банкок. Най-любопитното е, че при сеанси по хипноза, позволяващи на актьорите да надникнат в своето минало, всички тези сведения намират своето потвърждение.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар