Орхидеите – какво обичат и какво не обичат!

Ти лайф за Лекува

Благодарение на разнообразните си форми и разцветки, орхидеите са идеални за създаване на колекция от стайни растения. Съществуват около 25 000 сорта, всеки от които е уникален.

Орхидеите

Голяма заблуда е, тези цветя се отглеждат трудно. Разбира се, има специфични условия за различни сортове, но важат и основни правила за всички видове, които никак не са сложни. Ето най-общо какво се харесва (и какво не) на тези цветя.


ОРХИДЕИТЕ ОБИЧАТ: стайна температура 18-20 градуса, светлина и ограничено поливане веднъж седмично, но не директно, а да си „пийнат“ колкото желаят, като сложите саксията с цветето в съд с вода за 10 минути и след това я извадите.

ОРХИДЕИТЕ НЕ ОБИЧАТ: обилно поливане (особено през зимата, когато са в покой), пряка слънчева светлина, близост до нагревателни уреди и да са в съседство с растения, които дават плодчета (при съзряването те отделят газ, който влияе негативно на орхидеите), както и да ги сложите до фруктиера, в която зреят плодове.

Най-известният сорт орхидея е Фаленопсис, другите по-популярни са Дендробиум, Онцидиум, Милтония, Камбрия, Цимбидиум и Пафиопедилум. Всички са подходящи за създаване на колекция, но не ги слагайте в еднакви саксии или кашпи, а подберете различни за всеки сорт според формата и височината на цветята. Така пространството около тях ще „диша“, пише Журнал за жената.

Това не означава, че на орхидеите им пречи да ги разположите близо една до друга и да ги съберете като в композиция.

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_voda

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар