[3] от най-интересните медицински случаи от изминалата 2016-та година

Предлагаме ви три от най-интересните и куриозни случаи, с които са се сблъскали специалистите през 2016 година

СИНДРОМЪТ НА РАПУНЦЕЛ

38-годишна жена се оплаква от гадене и неспособност да задържа каквато и да било храна. Симптомите са пред извикани от изключително рядко състояние, наречено синдром на Рапунцел. Наречен в чест на приказката за принцесата с невероятно дълги коси, този синдром възниква, когато в стомаха на човека се появи топка косми, чиято опашка преминава в червата. Появата му е предизвикана от психическо разстройство, наречено трихофагия, при което хората натрапчиво ядат собствените си коси.

ЖИЛОТО НА ОСА ПРЕДИЗВИКВА ИНСУЛТ

Час след като 44-годишен мъж е ужилен от оса, докато работи на улицата, се появяват няколко явни признака на инсулт – затруднения в речта, паралич на едната страна на тялото и увисване на лицето.

Има няколко причини защо жилото на осата може да причини инсулт. Някои съединения в отровата на насекомото могат да доведат до съсирване на кръвта, което да предизвика инсулт. Или ако човекът е алергичен към оси, кръвното му налягане може да падне, което снижава притока на кръв към мозъка.За щастие, лекарите се справяте инцидента и пострадалият се чувства добре.

ЗАБОЛЯВАНЕ НА КОСТИТЕ ЗАРАДИ ЛЮБОВ КЪМ ЧИСТОТАТА

28-годишен мъж получава рядко заболяване на костите, наречено флуороза на скелета заради навика си често да чисти компютъра си. Болестта предизвиква повишаване плътността на костите, което води до деформацията им.

Флуорозата на скелета преобладава в някои части на света, където нивото на флуора в питейната вода е прекалено висока Тя се среща рядко в Северна Америка и Европа. Оказва се, че мъжът често е дишал аерозол за почистване на компютъра от прах. Спреят съдържа веществото дифлуоретан, което се състои от елементи на въглерод, водород и флуор.

МЪЖ ГЪЛТА МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН

Затворник в Ирландия глътва мобилния си телефон, с което затруднява максимално лекарите. Те изчакват 18 часа, за да установят дали апаратът се движи през стомашно-чревния тракт, но той остава в стомаха. В крайна сметка, мобилният телефон е отстранен по хирургичен път.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар